Vezi și află

235Întrebare: Când se dezvăluie legea „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”, se simte ca o lege de neclintit?

Răspuns: Legea absolută! Legea operațională a întregului univers – al nostru și al spiritualului – absolută în toată puterea și amplitudinea sa. Trebuie să realizăm această proprietate și atunci vom simți că această lege guvernează cu adevărat.

De exemplu, avem o proprietate similară legii atracției universale și simțim influența acesteia asupra noastră. Și există unele proprietăți care sunt absente în noi și nu simțim impactul lor. Dar asta nu înseamnă că ele nu ne afectează.

Se pare că absența senzației și percepției lor este sursa tuturor suferințelor noastre. Dacă am ști că legea iubirii universale există în jurul nostru și că cei care nu o ascultă se rănesc imediat pe ei înșiși, atunci toți ar fi drepți.

Prin urmare, Creatorul ne-a făcut în mod specific păcătoși, astfel încât să dorim să ne ridicăm la nivelul acestor legi, să le dezvăluim și să le îndeplinim.

El ne-a creat în mod deliberat în astfel de condiții și ne-a ascuns orice altceva. Dar asta nu înseamnă că nu suferiți. Suferi pentru că nu le cunoști, nu le dai seama.

Comentariu: Este crud! Creatorul ne-a pus în stări de orbire și surditate. Oamenii suferă!

Răspunsul meu: Trebuie să înveți, să dezvălui și atunci vei înțelege de ce El ne-a pus într-o stare de disimulare și a făcut totul atât de oribil.

Întrebare: Și poate mai târziu se va dovedi cât de bine este că El a făcut asta?

Răspuns: Atunci vei vedea.

KabTV „Puterea cărții Zohar” # 11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: