Viaţa este un joc incitant cu Creatorul

Când mi se dezvăluie propriul egoism trebuie să-l prind de coadă ca pe un şarpe. Să încep să mă joc cu el, să-i descurc toate căile lui viclene şi conexiunile pe care vrea să le construiască pas cu pas, cu mare înţelepciune. Acest plan îmi deschide ochii şi-mi dezvăluie propria corupţie. Acumulez înţelepciune, ochi care văd departe. Nu pot să devin mai deştept fără asta.

Este ca la jocul de şah cu cineva care este la fel de deştept ca un şarpe. El construieşte tactici neobişnuite şi combinaţii complicate cu 20 de paşi în avans, calculând toate posibilităţile, construind o adevărată capcană pentru mine, şi deodată eu prind sfârşitul real al gândirii lui.

În loc de figurile de şah de pe tablă eu văd gândurile lui conţinute în ele – coada şarpelui. Trag de coadă şi încep să văd intenţia lui, abilităţile lui, una câte una. În acest fel mă joc cu Creatorul. El mă învaţă cum să îmi pregătesc dorinţa pentru nivelul cerut de umplere pentru a putea să-L dezvălui pe Creator în acest joc.

Dacă nu trec prin tot acest joc nu voi deveni mai înţelept şi destul de sensibil ca să-L revelez. De fapt, El este revelat acum, dar eu nu sunt capabil să-L văd. Sunt ca un copil mic care se uită la tabla de şah, urmărind un joc pe care nu are abilitatea să-l înţeleagă cum se joacă.

Întreaga noastră viaţă este un joc pentru câştigarea judecăţii Creatorului, dezvăluirii Lui. Egoismul nostru este deosebit de viclean şi încearcă să ne zăpăcească pe toate căile. Ne împinge într-o direcţie sau alta, opuse – şi acesta este un mare ajutor primit de la Creator. Oricine vrea să descopere modelele lui şmechere va înţelege că viaţa pe care el o vede în faţa lui este doar un joc. În fiecare moment, Creatorul ne dă posibilitatea ca prin gândurile noastre, prin dorinţe şi prin acţiuni să-L întâlnim ca partener în joc. După asta, întreaga noastră viaţă devine o aventură incitantă.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 9/20/2011 „Şamati” 152

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed