Viata Eterna a fost divizata in minuscule picaturi

Baal HaSulam, “Introducere la Cartea, Panim Meirot uMasbirot”: Acum putem intelege severitatea pedepsei Copacului Cunoasterii, pentru care toti oamenii sint supusi mortii. Aceasta moarte apare din faptul ca a mincat din el, dupa cum Creatorul l-a avertizat: „in ziua in care vei minca din copac, vei muri cu siguranta”.

… de aceea, acea eterna respiratie a vietii, exprimata in versul: „si a respirat in narile sale, respiratia vietii”, a trebuit sa plece de acolo si sa depinda de o bucatica de piine pentru necesitatile sale tranzitorii.

Aceasta viata nu este o viata eterna ca inainte, cind era pentru sine. Este mai degraba similara cu o sudoare a vietii, o viata ce a fost divizata in minuscule picaturi,  in care fiecare picatura este un fragment al vietii sale anterioare.  Si acesta este intelesul scinteilor sufletelor are au fost imprastiate in toti descendentii sai. De aceea, toti descendentii sai, toti oamenii din lume din toate generatiile, prin ultima generatie care include scopul creatiei, sint un lung lant.

Evident ca, nu se vorbeste de viata si moartea obisnuite pentru o persoana in lumea aceasta. Se vorbeste despre cicluri de viata. „Totusi, daca traim o viata obisnuita „animala”, nu corectam nimic si nu trecem prin nici un „ciclu de viata”.

Datorita pacatului Copacului Cunoasterii, o nevoie enorma si noua a fost revelata, si este numita rusine. Asta este ceea ce trebuie sa corectam, dar necesita multe cicluri de viata. Daca o persoana se schimba, intreaga lume se schimba impreuna cu ea. Si daca persoana nu se schimba, nici lumea nu se va schimba.
Din a 4-a parte a Lectiei zilnice de Cabala 8/29/10, “Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: