Viata In Transa

Suferinta ne duce la intrebarea: Pentru ce traim? Eu nu vreau sa traiesc pentru a suferi in timp ce imi slujesc egoismul. Este de preferat moartea acestei vieti. In lume, multi oameni sunt gata sa moara, si in realitate multi se sinucid.

Deci cum pot schimba situatia astfel incat in loc sa -mi servesc dorinta, sa-mi serveasca ea mie? Acest lucru este posibil doar daca Lumina care Reformeaza actioneaza asupra mea. Am nevoie de aceasta forta ascunsa, chiar daca nu stiu de unde vine. Doar ea va schimba ordinea prioritatilor in mine, crescand importanta vietii spirituale, daruirea, indepartandu-ma de, si ridicandu-ma deasupra nelinistilor mele egoiste referitoare la existenta mea aici si acum.  

La un anumit stadiu, omul isi realizeaza situatia de scalvie si intelege sensul cuvintelor: “Am creat inclinatia rea.” Ego te impinge catre moarte- de aceea te referi la el ca la “rau”. Viata pare sa fie moarte pentru ca lucrezi pentru un stapan crud care nu te plateste si te lipseste de placere, pana cand eventual, mori. Nu exista scalvie mai rea. 

Dar, pentru moment, eu nu vad inclinatia ea rea; ea ma orbeste, pare ca sunt eu. Insa in realitate este ca si cum cineva m-a hipnotizat, m-a programat, si eu fac ce spune. Puterea sa este atat de mare incat ma controleaza intr-o maniera subtila si tiranica.

Ne nastem in transa (hipnotizati), si nu intelegem nici macar ca ne aflam sub influienta altei persoane. In viata se intampla sa cadem sub influienta cuiva, si apoi suntem surprinsi sa constatam asta. La fel se intampla si cu inclinatia rea. Problema este solutia: Ce ne va ajuta sa ne eliberam de aceasta asuprire? 

Raspunsul este suferinta. Suferinta este ca Faraon cel care i-a adus pe fiii lui Israel mai aproape de Creator. Acest inger al mortii va  forteaza in mod constant sa va agatati de el, si in final realizati ca suferiti datorita comenzilor sale si servitutii voastre. Atunci veti incepe sa cautati cauza suferintelor voastre si veti descoperi ca ele va ajuta de fapt sa respingeti raul. In acest fel Faraon, care i-a tinut cu forta la munca grea pe fiii lui Israel, i-a adus mai aproape de propria lor eliberare.   

Asa suntem si noi, impreuna cu intreaga lume, la inceputul aceluiasi proces. Sufletele pure, se trezesc primele, si isi pun intrebari referitoare la semnificatia celor intamplate: “Unde este ticalosul care imi ordona? Eu nu vreau sa sufar.”

La inceput cineva incearca sa isi explice suferinta sa in mod egoist. Apoi isi ridica ochii si incepe sa examineze situatia ca pe un intreg: “Ce se intampla de fapt aici?” In acest fel ne indreptam spre un alt scop- in esenta, catre o autoritate diferita. Noi trecem de la un inger la altul: de la Faraon la Creator. Exista doar doua optiuni, si nimic altceva. In final, voi alegeti cine va conduce.

Sufletele mai pure trec prin asta acum, si apoi ceilalti.

Din partea 4 Lectia Zilnica de Cabala 7/8/2011, “Libertate”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: