Vom face si vom auzi

Intrebare: De ce i s-a dat omului prea multa inteligenta de Sus? Ca rezultat, rationamentul lui depaseste si respinge actiunile lui, oprindu-l de la oportunitatea de a avansa?

Raspuns: Oamenii primesc asa de multa inteligenta pentru a nu fi animale. Un animal are atata inteligenta cat ii trebuie pentru viata si el nu face greseli. Noua ne este dat un exces de inteligenta, astfel incat sa facem greseli, sa ne construim planuri pentru viitor, sa avem intentii egoiste, si impreuna cu ele, inteligenta de a aspira la un nivel mai inalt, sa ne dezvoltam, sa suferim. De fapt, suferinta ne impinge inainte.

O dorinta aditionala, punctul in inima, se trezeste intr-o persoana si ridica insatisfactia din el: Cine sunt? De ce traiesc? Ce este moartea? Un animal nu intreaba despre lucrurile astea. Nu te plangi ca ti-au fost date toate aceste intrebari, in loc sa traiesti in pace, asa cum fac animalele, nu-i asa?

Prea multa inteligenta nu este problema. Problema apare, daca individul permite mintii sale corporale sa-l controleze si sa-l opreasca sa actioneze. Daca o actiune nu este coordonata cu mintea, mintea invinge si opreste actiunea.

Trebuie sa ne acordam in grup, sa construim relatii bune acolo si sa ne cumparam un prieten. Aceasta se numeste o actiune, asa cum este scris, Vom face (apoi) si vom auzi. Asta inseamna ca vom atinge gradul Bina. De fapt, prin actiune, atragem Lumina corectarii din Bina. Ne influenteaza si ne da calitatea de daruire. Totusi, daca mintea opreste o persoana de la actiune, atunci persoana nu se poate schimba.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Kabbalah 14.06.10, Articolul, Sa-ti faci un Rav si sa-ti cumperi un prieten – 2

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: