Vom urca impreuna

Intrebare: Cum va avea loc corectarea spirituala?

Raspuns: Mai intai, Partzuf-ul spiritual Superior va cobori la cel de jos. Cel Superior se va atasa la cel inferior si isi va asuma forma si calitatile sale. Apoi, Lumina vine si, multumita legaturilor create intre Superior si inferior, atunci cand cel Superior urca, cel de jos este ridicat impreuna cu El.

Inseamna ca coborarea si spargerea furnizeaza oportunitatea pentru corectia ulterioara. Mai intai, cel Superior coboara la cel inferior, devine corupt si, de aceea, este egal cu cel inferior devenind un intreg.  Apoi, cand Lumina vine, care este parte din Superiorul care a cazut in inferior, cel Superior se poate trezi pentru ca este Lumina Lui si este Lumina daruirii.

Cel inferior nu se poate trezi de la aceasta Lumina pentru ca este total neinspirat de povestile de dragoste si daruire. Ii pasa doar de dorinta pentru placere. Totusi, multumita legaturii lor, in timp ce Superiorul urca, il trage pe inferior cu El, pentru ca au fost in coborare impreuna. Acesta este miracolul corectiei.

Din prima parte a Lectiei zilnice de  Kabbalah, 5.07.10, Articolele lui Rabash, Mergi mai departe de Tzara ta

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: