Vreau să evadez în Lumea Superioară

Întrebare: Sunt atât de multe forţe şi oameni minunaţi şi strălucitori în această lume, iar în spiritualitate, este spus „Nu este nimic în afară de El”, uscat şi simplu. Cum pot eu simţi atracţie pentru lumea spirituală, şi gust şi plăcere pentru ea, astfel încât să vreau să mă grăbesc într-acolo?

Răspuns: Cum poţi să simţi atracţie pentru lumea spirituală? Dacă ai fi simţit mai multă atracţie decât simţi acum, ai fi condus de egoismul tău, tu nu vei fi niciodată în stare să te înalţi peste el, să-l depăşeşti şi să te grăbeşti într-acolo. Aşa că este ascunsă pentru a ne da posibilitatea să facem efort peste egoul nostru şi nu pentru beneficiul propriu.

Dacă ne-am fi mutat în lumea superioară prin egoismul nostru, noi am fi stat pentru totdeauna în egoismul nostru, nu am fi avut nicio şansă să ieşim din carapacea noastră egoistă, şi am fi fost îngropaţi în el, îngropaţi de vii. Noi nu am merge niciodată dincolo de sfera egoistă.

Dacă lumea superioară ţi-ar fi fost chiar acum revelată, ai fi înţeles imediat că acest tărâm nu valorează nimic! Noi vom vedea clar că oamenii sunt animale care trăiesc doar pentru a se hrăni. Simt tristeţe pentru această viaţă, la acest moment, nimic nu merită eforturile noastre, nu are niciun rost să facem copii şi să continuăm să suferim..Nimic nu merită! Clar? Şi atunci?

Ah! există lumea superioară! Întâi de toate este eternă şi dincolo de orice limitări. Timp. Spaţiu, informaţie, totul ne devine complet deschis. Timpul încetează să mai existe, el există doar în această lume, aşa cum spun şi fizicienii, numai sub viteza luminii. Informaţia devine completă şi disponibilă acolo. Omul începe să se simtă că există în spaţiul infinit. El acumulează cunoaşterea absolută despre tot ceea ce se întâmplă în întregul sistem al lumilor, în întregul univers, deoarece acest sistem este analog. Nu este un sistem ceas, nu lucrează în impulsuri, este în continuă mişcare şi în acelaşi timp se odihneşte în linişte. Tu simţi că eşti în interiorul lui şi în acelaşi timp ştii că într-un fel există în tine, adică, tu eşti tot ceea ce este!

Dacă ţie ţi se întâmplă să vezi, chiar şi cea mai mică parte din acest tablou, chiar şi un gram din el, tu vei deveni sclavul acestei senzaţii. Baal HaSulam scrie că dacă ni se va întâmpla revelarea lumii superioare înainte de restrângerea dorinţelor noastre (punct în care omul poate să-şi stăpânească egoul şi chiar să se ridice peste el), atunci chiar şi o picătură de revelare a acestei plăceri enorme, îl va forţa pe om să-şi taie mâna şi piciorul de şapte ori pe zi, numai să trăiască această senzaţie o dată în viaţă.

Înţelegi? Vei fi un sclav şi nu vei putea să faci nimic în afară de a trăi această plăcere. Tu va trebui să faci eforturi mari în grup şi în oricare altă parte, numai pentru a primi acest fel de plăcere. Cu alte cuvinte, tu vei aspira la ea în mod egoist şi astfel te vei distanţa şi mai mult de ea.

Întrebare: Cum putem noi avea posibilitatea să obţinem această stare, dacă noi înşine nu avem puteri?

Răspuns: Întreabă-ţi colegii. Numai ei pot asigura viitorul tău. Dacă ei merg către el, tu îl vei avea, dacă nu, nu!

Lecţia 1 din Convenţia de la Karkov „Uniţi ca să urcăm” 17/8/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed