Vreau un viitor luminos

533.01Întrebare: Odată trăiam normal, făceam planuri, planuri pentru cinci ani, zece ani și așa mai departe. Omul avea un viitor. Astăzi este o perioadă de stres, anxietate, depresie și teamă pentru viitor. Și ceea ce-i frapant este că umanitatea se obișnuiește să trăiască în frică, știind că vor fi războaie, încălzire globală, tsunami, cutremure, vulcani și viruși. Oare trebuie să ne obișnuim cu această stare, așa vom trăi?

Răspuns: Corpul uman are o așa-numită reacție defensivă. Reacția defensivă a naturii noastre, egoismul, nu poate fi stresată tot timpul, într-o permanentă îngrijorare și așa mai departe. Omul este obligat să respingă cumva orice emoție negativă, să o neutralizeze sau chiar să o transforme în altceva. Dacă nu există absolut nimic, mor și după aceea voi avea un paradis, o lume viitoare. Nu degeaba am suferit și așa mai departe.

Întrebare: Deci, aceasta este un fel de micro-sedare?

Răspuns: Bineînțeles. Dacă nu ar fi fost o astfel de trăsătură de caracter, o astfel de oportunitate pentru o persoană, atunci oamenii s-ar fi sinucis, după ce au inventat în prealabil că, după asta, îi așteaptă paradisul.

Întrebare: Totuși, mai este faptul că viitorul nu ne pregătește pentru nimic deosebit de strălucitor, dar noi căutăm mici puncte luminoase în tot acest viitor întunecat?

Răspuns: Viitorul pregătește pentru noi ceea ce noi pregătim în viitor.

Întrebare: Așadar, spui că noi înșine suntem cei care distrugem acest viitor al nostru?

Răspuns: Doar tu, tu însuți.

Întrebare: Atunci spune-mi, cum putem trăi cu asta? Putem construi acum un viitor luminos, care să fie luminos?

Răspuns: Dacă tu însuți nu-ți inventezi propriile planuri, care au fost foarte atractive cândva, iar mulți oameni au crezut cu naivitate că acest lucru este posibil. Ceea ce am inventat, va fi.

Întrebare: Cum ar trebui să trăim? Cum putem construi un viitor diferit? Ce alt viitor?

Răspuns: Numai în conformitate cu legile stricte ale naturii. Aceste legi sunt corecte, logice și gata de executare.

Și ele se vor adeveri, și va fi mai bine pentru noi dacă le vom recunoaște, și în conformitate cu ele ne vom construi prezentul. Aceasta este ceea ce face știința Cabala. Vorbește despre toate forțele, toate legile naturii, le reduce la minimum și ne explică ce trebuie făcut pentru a influența viitorul în direcția optimizării și îmbunătățirii acestuia.

Întrebare: Cum pot să știu ce-mi pregătește natura, spre ce mă conduce?

Răspuns: Natura te determină să îți dai seama ce oportunități ai de a schimba viitorul și de a-l realiza. Depinde de participarea oricărei persoane la acest viitor.

Întrebare: Care sunt opțiunile mele? Ce ar trebui să fac?

Răspuns: Ar trebui să vrei să știi despre influența pe care o ai asupra viitorului tău. Trebuie să-l construim, să-l creăm. Este așa cum îl faci tu. Ți se spun legile naturii, iar tu trebuie să-ți construiești viitorul din ele, ca dintr-o jucărie de construcție.

Întrebare: Care este legea de bază a naturii?

Răspuns: Legea de bază a naturii este ca omul să coincidă cu legea naturii. Nu-i un joc de cuvinte. Legea naturii este legea dăruirii și a iubirii universale, a unificării universale, a complementarității universale unul față de celălalt, până când în fața noastră apare o imagine ideală a sistemului lumii.

Întrebare: Doar spre asta ar trebui să mă îndrept?

Răspuns: Da. Și nimic mai mult.

Întrebare: Deci nu ar trebui să mă lupt cu nimic?

Răspuns: Luptă numai pentru a îndeplini această lege.

Întrebare: Cu cine se duce această luptă?

Răspuns: Este lupta cu tine însuți, desigur. Numai cu tine însuți. Deci nu ai ce să reproșezi în oglindă. Așa trebuie să lucrăm, iar apoi ceea ce facem este ceea ce obținem.

Întrebare: Adică, dacă fiecare se îndreaptă spre el însuși, și nu spre celălalt, atunci vom reuși să transformăm această imagine a viitorului?

Răspuns: Atât cât dorim. Vom face tot ce ne dorim.

Din „Știri cu Dr. Michael Laitman” de la KabTV 18/10/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: