Vrei Sa Prezici Soarta Sau Sa O Schimbi?

Intrebare: De ce vorbeste Kabbalah despre “semnele zodiacale” (Mazalot), facand sa para ca are legatura cu astrologia?

Raspunsul meu: Bine, de unde a luat astrologia toate aceste notiuni daca nu din Kabbalah? Folosirea acestei terminologii dateaza inca de pe vremea lui Abraham. De altfel, intregul nostru sistem cu toate nivelele (neanimat, vegetativ, animat si vorbitor) este paralel cu sistemul Lumilor Superioare de unde coboara fortele si devin imprimate in nivelele lumii noastre. De aceea, noi vedem aceleasi corelatii in constelatiile ceresti, deoarece ele sunt construite de aceleasi legi in concordanta cu conexiunea ramura radacina.

Singura problema este apropierea noastra. Textul Midrash Raba (Marea Cercetare) spune ca Abraham obisnuia sa iasa afara noaptea si sa se uite la stele. El s-ar fi intrebat “Eu sunt sub controlul stelelor sau, este acolo o Forta Superioara care este mai sus de ele toate?” Daca eu sunt sub puterea stelelor, atunci eu trebuie sa ma inchin lor, dar daca este o Forta Superioara peste ele, atunci stelele sunt simple semne. In mod cert aceste semne sunt corecte cand sunt citite de aceia care stiu cum sa le citeasca pentru a spune ceea ce se intampla in sistemul de mai sus de ele. De fapt, toate evenimentele au loc paralel in toate sistemele (lumile) Superioare si pana jos. Noi trebuie doar sa stim cum sa le citim, sau cum sa le interpretam.

Cu toate acestea, toti expertii astrologi inteleg cu adevarat acest lucru? Daca ei sunt ca Haman, cel care este descris in “Megilat Ester” (Sulul Esterei), ca fiind un mare astrolog, ar fi interesant pentru noi sa auzim ce are de spus acest mare astrolog. La urma urmei el a atins Creatorul!

O persoana care tinde sa atinga adevarul aspira mai sus decat stelele si semnele zodiacului. Acesta este motivul pentru care noi vedem semnele ceresti ca simple simboluri care demonstreaza forte mai inalte. Scopul nostru real este de a atinge Forta, sa ne unim cu Ea si sa ne ridicam la nivelul Sau.

Semnele celeste sunt structurate in acelasi mod ca si semnele de Zeir Anpin de pe “cerul” care este Bina. Toate stelele de pe cer sunt conexiune intre Bina si Zeir Anpin si noi suntem influentati de ele atunci cand acestea ating Sfira Iesod. O persoana care stie cum sa citeasca aceasta “carte cereasca” poate intelege aceste simboluri.

Dar la ce ne foloseste noua sa intelegem aceste semne? Concentrarea si atentia noastra trebuie sa fie mai sus de stele si semne zodiacale. Noi trebuie sa ne uitam la fortele care le controleaza. Prin urmare este interzis sa te angajezi in astrologie, pentru ca ne obstructioneaza atingerea obiectivului creatiei. Asta nu ne conduce la obiectiv dar ne distrage de la el.

In cazul in care o persoana urca si atinge Lumea Superioara, ea intelege dupa aceea, toate semnele si modul in care sunt ele reflectate mai jos. Cu toate acestea, nu este interesat de acest lucru fiindca intreaga lui munca este axata pe Fortele Superioare care influenteaza sufletul lui, direct. El nu este interesat de semnele mecanice din lumea noastra care sunt simple demonstratii la nivel inferior a ceea ce s-a petrecut deja la nivel superior. Chiar si evenimentele care vor avea loc in viitor, deja au coborat si s-au materializat, doar ca noi, pur si simplu, nu le simtim inca.

Prin urmare, nu este de niciun folos sa incercam sa ne dezvaluim viitorul deoarece noi nu ne vom putea schimba soarta in acest mod. Daca doriti sa va modificati soarta va trebui sa urcati la nivelul sortii. Acesta este nivelul Mazal (noroc/zodie) – nivelul Luminii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: