Zohar-ul ne da voie sa atingem ceva cu adevarat maret

Cand citesc Cartea Zohar, vreau sa ma conectez cu Creatorul cat mai mult cu putinta, sa ma conectez cu „Nu e nimeni altcineva, in afara de El”. Toate personajele despre care citesc traiesc inauntrul meu – Bilam, Balak si Noe; gandurile mele sunt apele potopului, iar Creatorul este una dintre calitatile mele launtrice, care imi spune, „Du-te si te ascunde in arca, in calitatea daruirii! Pentru a creste forta daruirii in tine, Noe, am sa inec toata lumea, toate celelalte dorinte egoiste ale tale. Dar am sa te las pe tine – singura ta dorinta dreapta – sa traiesti, pentru a o mari si a o consolida – si ca sa te fac inaintasul descendentilor pe pamant (dorinta)”. Vreau sa simt toate aceste calitati, dorinte si impresii – si sa simt ca ele sunt deosebit de importante si de vaste, ca ard in mine.

Chiar daca Zohar-ul nu trezeste inca senzatii puternice in interiorul meu, chiar si asa, atunci cand citesc aceasta carte, vreau ca noi toti sa simtim ca atingem ceva maret, la fel cum oamenii obisnuiau sa isi tina respiratia cand se gandeau la spatiile cosmice infinite, la stelele si galaxiile indepartate. Incercati sa simtiti cum sunteti cufundati intr-o mare furioasa de senzatii inauntrul vostru. Acolo se joaca o drama intreaga.

Dar daca tu esti amortit, atunci trebuie sa te trezeasca prietenii! In lumea noastra, e foarte usor sa te faci, sa simti si sa te ingrijorezi despre ceva. Tot ce trebuie sa faci e sa citesti detaliile unei crime pline de cruzime sau sa te uiti la imagini. Dar aici, trebuie sa faci eforturi ca sa trezesti sentimentele din interior. Tocmai asta avem de facut. Eu trebuie sa ma organizez, pe mine si mediul meu, ca sa trec de la a fi indiferent la a imi fi dor! Asta e singura mea dorinta: sa ma conectez si sa iubesc!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: