Zohar-ul ne instruieste ca un profesor cu experienta

Atunci cand citim Cartea Zohar, fiecare persoana trebuie sa incerce sa gaseasca in ea o stare mai launtrica. Nu avem capacitatea sa ne imaginam o stare mai sus decat starea adiacenta. Pot sa am fantezii la nesfarsit si sa cred ca imi imaginez Lumea Infinitatii, dar va fi doar o parere, caci in realitate, voi descoperi ulterior ca aceasta era doar starea launtrica urmatoare, usor superioara starii mele de azi.

Ca urmare, trebuie sa ne atintim toata energia si eforturile ca sa incercam sa discernem dorintele si calitatile interioare care corespund fiecarui cuvant scris in Zohar. De exemplu, “oras”, “turn”, “in sus”, “in jos”, “ingeri”, “demoni”, “spirite”, “fiii lui Efraim” – indiferent ce sau cine este descris, toate se refera la dorintele si calitatile interioare ale unei persoane.

Cartea sau autorul ne vorbeste ca un adult unui copil, spunandu-ne numai lucrurile care sunt potrivite pentru noi. Nu vom putea sa citim mai mult de atat in Cartea Zohar, sau sa ne imaginam, sa auzim sau sa vedem mai mult. Dar de fapt, continutul acestei carti este mult mai maret decat ceea ce vedem in prezent. Doar ca, deocamdata, nu putem sa vedem. Putem sa vedem doar o particica; e ca si cum ne-ar invata un profesor cu experienta, care poate sa ne dea numai ceea ce e benefic pentru noi si nimic mai mult.

Ca urmare, n-ar trebui sa ne fie teama sa dam totul ca sa incercam sa gasim in noi conceptele interioare descrise de textul din fata noastra. Ne vom inalta la aceste notiuni, le vom recunoaste si le vom experimenta o vreme, ca un bebelus care creste intr-o zi, intr-o saptamana sau intr-o luna, iar apoi este capabil sa inteleaga mai mult decat inainte; capata capacitatea de a dezvalui lucruri mai profunde, mai interioare. Inainte, un bebelus nu putea sa vada sau sa recunoasca aceste lucruri, pentru ca, pur si simplu, ele erau dincolo de campul lui vizual.

Dezvoltarea noastra spirituala are loc in acelasi fel: recitind acelasi text, vom dezvalui mereu noi calitati interioare si noi conexiuni.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed