Acum, fa-o singur!

In timpul unei căderi, a starii de întuneric, de neajutorare si de separare de Creator, cel mai important lucru e sa incercam sa combinam sensurile acestora corect. In perioada de cadere, o persoana trebuie sa construiasca totul exact cum a facut-o intr-o perioada de ascensiune, cand Creatorul i-a dat un exemplu clar.Dupa asta, cei doi vor fi egali.

Creatorul da unei persoane intelegere, senzatie, alaturare, adeziune, starea psihica ideala, incredere, credinta, impulsul, abilitatea si amabilitatea de a darui.Cand o persoana simte toate acestea in timpul unei perioade de ascensiune, trebuie sa-si revizuiasca sentimentele foarte bine nu doar pentru a se bucura ci de a-si analiza constant situatia.

Aceasta stare a venit acum de la Creator ca un exemplu si, mai tarziu, in perioada de cadere, omul va trebui sa inteleaga ca Creatorul l-a parasit, la fel cum un parinte isi paraseste copilul pentru ca acesta sa realizeze ceva pe cont propriu. Este timpul pentru cel mic sa recreeze ceea ce a vazut (experimentat).

In acest fel invatam sa respectam conventia pe care am semnat-o cu noi insine in perioada de urcare.Acum, in perioada de cadere, intelegem ca e spre binele nostru.Aceasta stare ne va ajuta sa cream conditia de a fi independenti de senzatiile noastre si astfel vom dezvalui toate motivele de a merge spre Lumina.Trebuie doar sa facem propriile eforturi.

Niciodata nu vom reusi fara ajutorul Creatorului chiar daca de moment inca actionam singuri folosind motivele date de El. Asa devine creatia egala cu Creatorul.

Din prima parte a lectiei zilnice de Kabbalah ,26/10/2010 “Tot Israelul are o parte din lumea urmatoare”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: