Alegerea mea: O dimensiune mai inalta

O persoana este condusa de Sus intr-un loc al liberului sau arbitru. Liberul nostru arbitru nu consta in alegerea intre placere si suferinta. Asta este ceea ce ne-a adus pe noi in acest loc, in aceasta stare. Acum, alegerea noastra sta in altceva, deasupra placerii si suferintei, ceva aflat intr-o dimensiune mai inalta.

Exista un asemenea plan al acestei lumi prin care am fost condusi, adusi dintr-un loc rau in alt loc care pare bun, mai bun decat cel anterior pentru ca suferinta din el era mai mica. Si dupa un anumit timp, acest loc, de asemenea, pare rau si este vremea sa ne mutam. Dar, vedem ca oriunde am merge, va fi mai rau (un mai mare rau va aparea) .

De aceea, in granitele acestei lumi, ramanem in acelasi loc. Ce trebuie sa fac este sa ies din el, in sus, in alta dimensiune. Trebuie sa aleg valori complet diferite pentru ceea ce numesc bine si rau– sa le masor fata de primire si daruire si adevar si minciuna – in loc sa aleg sa masor binele si raul contra placere si suferinta, asa cum fac in mod curent. Placerea si suferinta pe care le experimentam in corpul nostru animal; adevarul si minciuna sunt eperimentate de omul din mine.

In alte cuvinte, alegerea mea este in dezvoltarea genei spirituale care mi-a fost data, la nivelul uman real. In asta consta liberul meu arbitru: sa aleg noi referinte, un scop nou si o complet noua dimensiune.

Atunci voi percepe tot ce a ramas jos, in aceasta lume, numai ca ceva care este necesar si aleg sa ma angajez in omul din mine. Am un punct in inima, prima gena spirituala (Reshimo), de la care incep sa dezvolt omul din mine. Cum fac asta? O fac alegand mediul inconjurator, cartile de Kabbalah si profesorul.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: