Ce cale vei urma?

Articolul lui Baal HaSulam Prefata la Cartea Panim Meirot uMasbirot, paragraful 7: Acum intelegi cuvintele lor despre versetul , Eu, Domnul, il voi accelera, in timpul lui. Sanhedrin (98) a interpretat, Nerecompensat – in timpul lui; recompensat – il voi accelera.

Astel, sunt doua cai pentru a dobandi scopul mentionat mai sus. Prin propria atentie este numita Calea Pocaintei. Daca ei au primit asta, atunci li se va aplica Ii voi accelera. Asta inseamna ca nu exista un timp stabilit pentru asta, dar cand ei sunt recompensati, fireste ca, corectia se incheie.

Daca nu au primit atentia, este o alta cale, numita Calea Suferintei. Asa cum spune Sanhedrin (97), Am pus deasupra lor un rege cum este Haman, si ei  se vor cai impotriva vointei lor, adica in timpul lui, pentru ca in asta este un timp stabilit.

Sunt doua cai inaintea noastra, care duc la acelasi scop si noi suntem la intersectia lor. In fiecare moment ar trebui sa simtim ca suntem la rascrucea care determina liberul arbitru si alegerea acolo este foarte simpla: sa o iei pe calea Luminii sau pe calea suferintei.

O a treia cale nu exista. Trebuie sa avansam pe una din aceste doua cai si sa decidem in fiecare moment care va fi urmatorul nostru pas. Piciorul tau este deja in aer si acum trebuie sa alegi locul unde sa aterizeze: pe calea Luminii sau pe calea suferintei.

Momentul va trece si tu va trebui, din nou, sa faci o alegere. Piciorul tau a fost ridicat de Sus pentru a te forta sa mai faci un pas, si depinde de tine unde il pui jos, pe care dintre cele doua cai. In acord cu alegerea ta, vei primi puterea si mijlocul pentru avansare, deoarece trebuie sa te misti inainte, pe o cale sau alta.

Daca avansazi pe calea Beito (dezvoltare naturala, in timp normal), fortele naturii te imping inainte impotriva egoismului tau, deoarece tu vrei sa avansezi condus de ego. Deci, tu te lovesti de forte opuse egoismului tau, care incearca sa te tina in daruire. Dar pe calea Ahishena (accelerarea timpului), tu incepi sa te convingi singur prin mediu ca merita a fi in daruire. De aceea tu atragi Lumina Inconjuratoare si ea te intoarce la bunatate.

Pe calea Beito, tu primesti lovituri si inveti din ele. Mai tarziu sau mai devreme, acestea te vor face sa te rogi pentru corectare si avansare pe care ai avea-o pe calea Ahishena. Invers, daca ai luat-o initial pe calea Luminii, vei salva timp pe primul segment al drumului, unde ai fi pierdut altfel timp, prin lipsa de dorinta de a asculta si exercita propriul tau efort.

Nu este timp de a gandi asupra unde sa aterizeze piciorul tau! Totul depinde de pregatirea mediului spiritual.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 4.08.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed