Cine trage sforile de care suntem legati?

In Stiri (De la Universitatea Northeastern): Comportamentul uman este 93 la suta previzibil – a descoperit recent, un grup de savanti in comunicatii, de la Northeastern University. Distinsul profesor de fizica, Albert-László Barabási si echipa sa au studiat modelele de mobilitate a utilizatorilor anonimi cell-phone si au concluzionat ca, in ciuda perceptiei comune – ca actiunile noastre sunt aleatoare si imprevizibile – mobilitatea umana urmeaza, surprinzator, modele regulate.

Comentariul meu: Individualitatea noastra se manifesta numai in momentul revelatiei Creatorului in noi, asta este, atunci cand incepem construirea imaginii Lui, in noi. Intr-adevar, aceasta este singura actiune individuala noua si libera. In afara de aceasta, totul este pur si simplu preprogramat de dorinta de a primi placere (egoism), care actioneaza numai in conformitate cu principiul – primire maxima cu efort minim.

Prin urmare, toate actiunile noastre ar putea fi prezise in prealabil. Din acest motiv, Kabbalah ne numeste animale. Devenim oameni, realizand singura noastra alegere libera – iesirea din egoism si devenind similari cu Creatorul.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed