Iti doresti sa iei singur deciziile?

Prima si cea mai importanta intrebare: Avem liber arbitru? Sau merg prin viata ca o jucarie mecanica trasa cu cheia din spate sau ca o papusa condusa de ate?

Intradevar, suntem total controlati de instincte si actiunile noastre sunt programate. Chiar si daca, credem ca suntem liberi sa luam decizii si sa ne alegem calea, este doar o iluzie. Totul poate fi prezis verificand combinatiile datelor interne si externe: Reshimot (genele spirituale), trecutul, obiceiuri si alte conditii.

Cu alte cuvinte, nu exista o viata instant cand o persoana ia o decizie independenta si de fapt, pe ce baza ia deciziile? Daca este programat cu toate datele informationale, persoana face calcule simple, ca o masina.

Exista cu adevarat un factor nestiut care poate fi selectat liber? Este necunoscut doar in relatie cu noi, de aceea credem ca alegem liber. In realitate, totul este complet predeterminat, la fel ca si Natura.

Intelepciunea Cabalei ne invata ca “Nu exista nimeni in afara de El”. Vrei sa iti iei singur deciziile? Atunci ridica-te la statutul de Creator si ia-L partener in deciziile pe care le iei.

Singura ta libertate este sa alegi sa fii de acord cu El, si intr-un fel sa incepi sa mergi inaintea Lui. Daca te ridici la nivelul Lui si te egalizezi cu El in calitati, Iti ca permite sa decizi inaintea si pentru El (asa cum o face). Si asta atunci cand va fi cum este scris: “Cei drepti decid, si Creatorul are grija”.

Pana atunci, nu are rost sa vorbim despre vreo libertate.

Din partea a 4a a  Lectiei zilnice de Cabala 11/26/10, “Libertatea “

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: