Libertatea este Capacitatea de A-Ti Alege Stapanul

egoistic

Intrebare: Mereu spui ca omul nu este liber si este supus genelor sale, instinctelor si influentei societatii.

Raspunsul meu: Sa fii liber inseamna sa simti ca esti dependent 100% de Creator, dar „din propria vointa”, in sensul ca aceasta este decizia ta de a fi asa.

Omul se simte liber atunci cand el decide, pe cont propriu, ca vrea sa ramana sub influenta si autoritatea Creatorului, in loc sa fie sclavul propriului egoism.

Nu ne putem imagina ce inseamna libertatea, pentru ca ne gandim la ea ca la o lipsa a oricarei influente. In acest fel, este imposibil sa intelegem, deoarece nu poate exista o legatura intre ceva si un gol, liber de orice fel de influenta.

Libertatea este un echilibru de forte realizat printr-o alegere constienta si efort.

Putem sa devenim liberi doar daca ne ridicam deasupra dorintei noastre egoiste. Aceasta nu inseamna ca noi cadem involuntar si complet sub dominatia Creatorului si dam la o parte dorinta. De fapt, este o alegere care ne face sa fim condusi de dorinta de a inlocui ego-ul. Abia atunci vom putea trai in balanta dintre calitatile de a Primi si a Darui. Aceasta este starea numita libertate (Klipat Noga – Actiune Ascunsa).

La varsta de 20 de ani el este pe deplin format, ca o proaspata moneda de aur si toate actiunile sale sunt predefinite. Deci, este posibil sa fie un om liber, dar ce inseamna – a fi liber ?

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: