Singurul grad al libertății

Întrebare: În matematică, atunci când analizăm un sistem cu multe necunoscute, facem toți parametrii constanți lasând doar un singur grad de libertate. Deseori, în munca interioară a omului avem acealași sentiment ca ne uităm într-un anumit număr de direcții: percepția realității, grupul, Creatorul; asta este, sunt prea multe grade de libertate, și este  excesiv de perplex. Pot folosi același principiu ca în matematică și, între timp, să iau în considerare numai atitudinea față de grup?

Răspuns: În munca spirituală este mult mai ușor. Chiar și cu numărul infinit de variabile, trebuie să ne referim la o singură Sursă și să devenim inclusă în El. Lasă toți acești mii de parametrii să se schimbe, în timp ce tu rămâi înăuntrul Creatorului, singura cauză a acestui număr infinit de schimbări.

Dacă încerci acum să îngheți realitatea, făcând-o nemișcată pentru a conecta totul împreună, s-ar pierde întregul scop al muncii spirituale, degradându-l nivelul de disecare a evenimente în lumea materială. De ce avem nevoie de asta?

Avem nevoie doar să știm faptul că din toate schimbările infinite, eu ar trebui să stabileasc imediat un contact cu Cel de Sus, Creatorul, şi să îl prind. Lasă totul în jurul meu să se schimbe chiar mai mult, lasă întreaga lume să se rotească.

În ciuda acestora și mai presus de ele, eu trebuie să mă prind de El chiar mai puternic, astfel încât aceste schimbări doar să întărească legătura noastră. Nu am nevoie de nimic altceva! Eu nu trebuie să învăț nimic despre aceste schimbări. În momentul în care am să ader la Creator, voi obține toate simţurile şi mintea, obțin scopul tuturor modificărilor. Deci, de ce ar trebui să mă împotmolesc în ele, pentru a începe cu ele?

Ştiinţele lumii noastre intră în criză, deoarece acestea se îndreaptă în direcţia greşită. Cu ce ne pierdem timpul nostru: căutăm încă una din multele mii de particule, o căutare care nu are sfârşit? Cu cât avansăm, cu atât ne încălcim mai mult.

Să spunem că ei descoperă o nouă particulă elementară care le lipsea, doar pentru a afla că aceasta poate fi împărţită în alte mii particule şi aşa mai departe, la infinit. Este pura curiozitate. Deşi, în analiza finală, fiecare căutarea conţine căutarea Celui de Sus, Creatorul.

Dar dacă vrem să avansăm în mod corect, trebuie să găsim cauza a tot ceea ce se întâmplă. Şi aceasta înseamnă că trebuie să pătrundem la un nivel superior. Deci, niciodată nu n-am concentrat la ceea ce se întâmplă în această lume. Eu trebuie să facă numai acţiunile care mă conectează la Creator: Prin intermediul acestui grup, face unele acţiuni fizice, dar numai în această direcţie.

La nivelul acestei lumi nu vom dezvălui nimic mai înalt decât asta. La urma urmei, ce instrumente de cercetare avem în lumea materială, altele decât inteligenţa noastră pământească, animală? De la înălţimea nivelului animal vom explora nivelele mineral și vegetal.

Din partea a patra a Lecției zilnice de Cabala 1/5/11, “Înțelepciunea Cabala și filozofia”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: