Totul este gata pentru corecţie

Pregătirea a fost deja făcută de Sus, de partea naturii, a Creatorului, pentru fiecare om, în funcţie de rădăcina lui sufletească, astfel încât să fie capabil să se conecteze cu celelalte suflete, să corecteze ruperea şi să ajungă la corectarea individuală. În acest fel, fiecare din noi împlineşte toate pregătirile făcute pentru el sau ea, incluse în rădăcina sufletului său.

În funcţie de aceste pregătiri preliminare, oamenii se regăsesc pe ei înşişi în diferite situaţii: unul s-a trezit pentru spiritualitate mai mult, altul mai puţin, şi sunt aceia care nu s-au trezit deloc.

Nu are nicio importanţă dacă între timp omul s-a îngrijorat numai de dorinţele corporale, sau s-a pierdut în ideile imaginare despre spiritualitate care l-au scos de pe drumul adevărului, sau este mai aproape de munca spirituală, sau este deja pe traseul corect şi a început să urce pe scara spirituală. Ne sunt date fiecăruia aceleaşi condiţii care au fost pregătite iniţial de Sus. Ele au fost create ca rezultat al coborârii lumilor, al ruperii dorinţelor şi a încorporării uneia în alta. Astfel, fiecare om, în fiecare moment dat are alegere liberă.

Sistemul lumilor superioare curg din Lumea Infinită şi prin Lumea Adam Kadmon şi prin spargerea vaselor ajung în Lumea de Aţilut creând Lumile BYA. Apoi, Adam HaRişon (Primul Om), sufletul general, partea internă a Lumilor BYA, dorinţa internă a întregii creaţii, se naşte în ele.

Apoi, Adam HaRişon este de asemenea spart şi toate părţile lui au fost interpătrunse. Dorinţele de primire şi dorinţele de dăruire, Galgalta Ve Einaim şi AHP, sunt încorporate una în alta şi cad. Toate acestea se întâmplă ca să permită cele mai bune condiţii de muncă.

Când procesul de încorporare reciprocă a sufletelor este complet (despre care ne-a spus Ari la timpul său), începe corectarea lumii. Astfel, noi vom îmţelege că toate aceste evenimente din lume sunt numai ca rezultat al lipsei noastre de corectare, al ratării exercitării alegerii libere la timp şi refuzului nostru să folosim condiţiile pregătite pentru noi înainte.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 10/25/2011 „Scrierile lui Rabaş”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed