Trebuie să fie un echilibru între minte și inimă

În anumite momente suntem capabili să simțim o dorință pentru dăruire, pentru influență, pentru apropiere, pentru unirea inimilor, dar în următorul moment ne răcim. Asta pentru că nu suntem corectați, iar impresiile noastre vin de la ego.

Egoul este de acord să daruiască pentru moment și să adere la celălalt în mod egoist, pentru a simți conexiune. Apoi, mă simt mândru pentru că am reușit să stăpânesc conexiune și asta este ceea ce mă ține. Totuși, un minut mai târziu, o nouă Reshimo (reminescență) îmi liniștește entuziasmul.

Câteodată o persoană este gată să sară de la etajul 10. Pentru moment, este gată să facă orice datorită disperării pe care o simte în inimă, dar în următorul moment regretă deja și începe să gândească logic. Asta se întâmplă pentru că izvorăște din dorința unică, egoistă, pe care o are o persoană.

Cum putem fi în starea corectată pentru o perioadă mai mare de timp, atât în minte cât și în inimă și să nu regretăm decizia pe care am luat-o, chiar dacă este mai înaltă decât noi și împotriva naturii noastre? Cum putem, în mod conștient, să ne aruncăm, ca și cum am păși de la etajul 10 în afară și, în timp ce suntem în aer, să știm ceea ce ni se întâmplă, să fim gata pentru asta și să vrem să se întâmple?

Nu este un pas nebun care vine din disperarea inimii frânte ci dintr-o decizie clară, rațională. Asta se poate face numai dacă ai o altă forță, forța dăruirii, care acționează împotriva forței primirii. Lumina care influențează o persoană îi permite să stea în acest fel și să ajungă la o decizie informată.

O acțiune spirituală nu are loc niciodată numai conform inimii; trebuie să fie deliberată, calculată atât în inimă cât și în minte. Cu cât operează Lumina superioară mai mult și strălucește asupra unei persoane, cu atât aceasta este mai capabilă să ia decizia corectă, dându-și propria viață, sufletul și, în același timp, ținându-se de decizie pentru un timp îndelungat, până când își completează nivelul și trece la următorul nivel.

În ceea ce privește nivelul prezent, nu își va schimba niciodată decizia. Atunci când vine următorul nivel și dorința crește, va cădea și se va ridica din nou către următoarea stare. Semnul pentru o asemenea avansare este o stare constantă de fericire.

Din prima parte a  Lecției zilnice de Cabala 1/29/12, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: