Un drum făcut din intersecţii

Nu numai că avem oportunitatea de a câştiga liberul arbitru, ci pur şi simplu trebuie să facem asta. Nimeni nu va fi în stare să o evite, deoarece toate forţele naturi ne împing şi ne trag către asta. Voi, toţi ceilalţi, fiecare persoană din lume, toată lumea va trebui să îşi realizeze într-un fel liberul arbitru.

Două căi se află în faţa noastră: calea Luminii (calea Cabala) şi calea suferinţei. Alegeri trebuie făcute în fiecare moment. Să nu credeţi că dacă odată ce vă aflaţi la o intersecţie alegeţi să o luaţi la dreapta sau stânga, veţi continua acel drum.

Am mers un metru înainte pe un anumit drum şi, acum, sunt pus din nou în faţa altei alegeri, stând la intersecţie din nou. Fac alegerea, fac un pas pe drumul ales şi mă găsesc din nou în faţa unei intersecţii unde fac iar o alegere. La fiecare pas îmi este dată libertatea de a face o alegere şi aceleaşi două căi se deschid înaintea mea.

Trebuie să aleg tot timpul între ele, în fiecare moment, de la o stare la alta, în fiecare nou punct de-a lungul căruia avansez, construind din ele o linie, un drum spre corecţia finală, Gmar Tikkun.

În fiecare nou punct, trebuie să decid în ce direcţie voi merge şi, deoarece un punct este un cer, aleg din toate cele 360 de grade. Totuşi, în principal, toate aceste direcţii se unifică în două căi posibile: calea Luminii şi calea suferinţei.

Din prima parte a  Lecţiei zilnice de Cabala 2/18/2011Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed