Unde este libertatea noastra?

Inainte de a intra in grup ai libertatea de a alege daca vrei sa o faci. Dupa ce te-ai alaturat grupului ai o singura alegere: sa iti intaresti conectarea cu grupul. Trebuie sa decizi pentru tine ca asta este libertatea ta de a alege si trebuie sa continui sa faci asta. In asta sta libertatea ta.

Libertate nu este atunci cand fac ceva ce vreau, ci cand eu continui sa fac efortul pentru aceasta conectare. Nu avem nici o libertate de alegere in alte privinte; totul se va intampla automat.

Acesta este un principiu foarte important. Eu nu am nici o libertate in toata viata mea. Sunt in totalitate o papusa. Exista libertatea alegerii doar intr-o singura pirivinta: dupa ce Creatorul m-a adus la grup si mi-a dat scanteia din inima, am o singura libertate: sa ma includ in grup, sa apuc cu mainile si dintii cat de mult pot.

Odata ce ai facut un “clic” corect in grup, tu depinzi de el, de influenta mediului si nu ai libertatea de a alege in acest sens. Dar in ce esti liber ? Ai libertatea de a adauga efortul tau personal pentru a intari legatura cu grupul cat de mult poti in ciuda egoismului tau. Astfel iti maresti dependenta de mediu si influenta lui asupra ta. Nu exista nici o alta libertate decat asta !

Aceasta este garantia reciproca si trebuie sa ii adaugam din ce in ce mai multe principii inclusive dragostea fata de prieteni, fata de aproapele nostru si justifici asta prin credinta peste ratiune. Totul este inauntrul acestei libertati de alegere, aceasta apropiere prin care imi ating scopul.

Restul vietii mele se desfasoara conform unui scenariu regizat. Poti chiar sa te duci la o ghicitoare care poate sa iti spuna viitorul. Poti prevedea totul in avans in afara de un lucru care tine de libertatea ta de alegere. Tot restul este condus de credinta “oarba”.

Este interzis sa prezici viitorul pentru ca se poate crede ca exista libertatea alegerii in viata de zi cu zi. Totusi, daca stii ca nu exista actiuni libere, atunci viitorul iti este dezvaluit. Totusi nu poti dezvalui viitorul care se refera la libertatea ta de alegere pentru ca asta depinde de tine.

Din partea a 4a  Lectia zilnica de Cabala 10/12/10, “Dragostea fata de Creator si dragostea fata de fiinta creata”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: