Actioneaza dupa legile lumii in care te afli

Intrebare: In viata mea de zi cu zi, incerc sa imi imaginez ca tot ce intalnesc este o parte din dorinta mea. Aceasta perspectiva este corecta, sau nu va face decat sa ma incurce?

Raspunsul meu: Totul depinde de rezultatele acestei perspective. Lumea se comporta conform unor legi invariabile. Pana ce nu iesi din aceasta lume si intri in Lumea Spirituala si incepi sa o simti in mod clar, senzorial, iti este interzis sa intelegi Lumea Spirituala ca si cum ea ar exista deja, gata pregatita pentru tine.

Eu pot sa exist in Lumea Spirituala numai daca sunt la un grad spiritual, pe cand in lumea aceasta, exist intotdeauna la nivelul corporal. Ambele aceste niveluri exista pana ce ajung la sfarsitul corectarii, moment in care aceasta lume va disparea din imaginatia mea. Insa pana la aceasta stare de corectare completa, voi trai si voi exista mereu in aceasta lume, conform regulilor ei, fara sa am fantezii ca, pasamite, ar trebui sa urmez legile naturii spirituale in aceasta lume.

Nu trebuie sa trag Lumea Spirituala in aceasta lume si n-ar trebui sa ridic aceasta lume la Lumea Spirituala. Acest nivel corporal ma obliga sa urmez toate legile existente in el, asa cum este evidentiat de regulile, “Doctorul are dreptul sa trateze”, “Judecatorul nu are mai mult decat pot sa vada ochii lui” si, “Daca nu sunt eu pentru mine, atunci cine sa fie pentru mine?”

Intre timp, regula “Nu e nimeni altcineva, in afara de El” apartine Lumii Spirituale. Si nu exista nicio legatura intre legile acestei lumi si legile Lumii Spirituale. Aceasta legatura este ascunsa pentru noi si, ca urmare, ea “nu exista”. Trebuie sa traim in mod realist, numai intre granitele a ceea ce percepem cu adevarat.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed