Crearea lumii: Cum sa impacam Geneza cu Teoria Big Bang?

каббалист Михаэль Лайтман

Intrebare: Sunt profesor la o scoala, iar acum parcurgem lectia despre  Crearea lumii. Tocmai am terminat de discutat prima parte a Bibliei Facerea si acum trecem la teoria Big Bang-ului. Cum as putea sa explic evidenta contradictie dintre crearea lumii de acum 5600 de ani si Big Bang ce a avut loc acum miliarde de ani?

 Raspunsul meu: Big Bang a avut loc in urma cu 14 miliarde de ani. A fost cauzat de o scanteie a Luminii Superioare, ce a atins cel mai de jos nivel si s-a imbracat in egoism. Aceasta scanteie continea toata materia si energia lumii noastre, din care mai tarziu s-a format intregul Univers.

Apoi, in urma cu aproximativ 4 miliarde de ani, planeta noastra s-a materializat prin condensarea particulelor. S-a racit timp de miliarde de ani pana cand s-au creat atmosfera si viata. Nimic din acestea nu au fost o coincidenta. Toate actiunile si evenimentele ce au avut loc reprezinta întelegerea informatiei continuta de scanteia primordiala de Lumina.

 Au urmat sa apara stadiile neinsufletite si vegetative ale naturii, apoi natura insufletita si fiinta umana. Toate au avut loc consecutiv, asa cum au fost explicate de teoria lui Darwin, cu exceptia faptului ca ceea ce a cauzat aparitia fiecarei specii a fost informaţia implantata in scanteia de Lumina. Aceasta scanteie a continut initial intreaga informatie despre universul nostru.

 Desi nu putem observa decat din exterior aparitia unei specii dintr-o alta, interpretand in mod  gresit, consideram ca speciile au evoluat una din alta, cand de fapt, totul s-a intamplat datorita genelor informationale.

 Asa cum Ari a scris in cartea sa Copacul Vieţii, fiinta umana a evoluat din maimuta in urma cu sute de mii de ani (vezi Partea 3 din Talmud Eser Sefirot-Studiul celor Zece Sfirot).

Primul Om, adica prima persoana care a ajuns precum Creatorul acum 5769 ani, a fost Adam. Numele sau se trage din cuvantul Edame, insemnand asemenea Creatorului.

 Sarbatorim aceasta data drept Anul Nou, cronologia noastra incepand o data cu aceasta. Asta, datorita faptului ca incepand din aceasta data, in timp de 6000 de ani toata lumea trebuie sa atinga nivelul Creatorului – corectarea integrala a egoismului.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: