CuVantul Schimbarii

Am o parere pozitiva despre tendintele de globalizarea si integrare sociala ce ne sunt revelate in prezent. Pana acum lumea era condusa de impulsuri egoiste, ce au crescut inauntrul nostru din generatie in generatie, an de an . Omul s-a dezvoltat egoist, schimband societatea, tehnologiile, propria viata si natura . Dar astazi acest “trend” se indreapta spre sfarsit, iar prin emergenta acestor noi tendinte, totul va fi diferit .

Natura s-a inchis brusc si a inceput sa ni se arate ca un intreg. Nu vom mai schimba Natura, dimpotriva, ea ne va spune: “Acum e momentul ca voi sa va schimbati .”  Ea nu se va mai schimba, a ajuns deja la o stare integrala, globala . A ajuns la un format nou, indestructibil si de acum inainte va trebui noi sa ne schimbam pentru a ne potrivi cu el .

Acest proces se desfasoara sub presiune . Natura se autodefineste ca din ce in ce mai mai integrala si noi la randul nostru trebuie sa devenim mai integrati in relatiile dintre noi. Altfel vom avea de suferit din cauza lipsei de similaritate cu ea .

De exemplu, Natura ne trimite caldură, iar ca raspuns trebuie sa ne exprimam prin mai multa caldura. Vanturile pamantului sufla din ce in puternic, iar noi va trebui sa devenim impregnaţi de aceste “noi curente”. Este necesar sa avem echivalenta de forma, o echivalenta a caracteristicilor .

Astfel, societatea umana va suferi socuri, fie ca ne dorim, fie ca nu, un format global ne va “invalui” . Si care este primul lucru pe care-l descoperim ? Ca egoismul nostru a devenit nefunctional . Dictatorii si izolationistii isi pierd puterea, guvernele ce refuza sa coopereze intre ele devin ineficiente, organizatiile ce se separa de restul nu isi mai ating obiectivele . Singurele actiuni reale sunt facute doar de oamenii care sunt capabili sa ajunga la unitate .

Rezultatul este ca puterea trece de la guverne singulare, separate, la oamenii ce stiu sa se uneasca . La o adica acesti oameni sunt completi si integrali, in timp ce guvernele nu sunt .

O miscare incepe acum in toata lumea: oamenii vor pune presiune pe guverne din ce in ce mai mult . Actiunile lor pot aparea ca dezorganizate si spontane, dar in realitate sunt interconectate . Si guvernele vor realiza ca stau in fata acestor oameni cu teama, dar solutiile le lipsesc .

S-ar pune intrebarea: De ce nu ignora guvernele protestele ? Trebuie luat in considerare ca balanta fortelor interne s-a schimbat si nu se poate mai poate face nimic in legatura cu asta. In trecut totul era simplu: Oamenii erau lasati sa protesteze pe strazi dupa voia inimii, cateva magazine erau sparte, iar cand mancarea se termina, oamenii se retrageau. Astazi insa, aceasta solutie nu mai este valabila . In unele locuri conducatorii si guvernele sunt fortate sa demisioneze pentru a scapa .

Acesta e mediul global, integral ce favorizeaza oamenii sa se uneasca in detrimentul guvernelor egoiste, dezbinate, unde conflictele dainuiesc fie in interiorul lor, fie in exterior. Vechea oranduire este atat de opusa noului model, incat nici nu guvern nu va reusi sa isi mentina puterea daca va juca dupa tot dupa  regulile cele vechi . Toate guvernele vor sfarsi la fel, rapuse de acceasi a tot laudata “democratie” . Un dictator va rezista mai mult daca va alege corect pe cine sa atraga alaturi, in timp ce dezbinarea democratiilor parlamentare este exact la polul opus – certurile interne vor anunta decesul .

Astfel, fiecare nivel complet se auto-anuleaza: este vorba despre inabilitatea sa de a ne tine pe loc si astfel este inlocuit cu urmatorul . Toate lucrurile bune pe care le-am dobandit in faza anteriora, nu doar ca devin nefolositoare, dar sunt daunatoare si astfel vechea ordine va fi ingropata . Asta  urmeaza sa vedem in lume .

Aducerea oamenilor la unitate si garantie mutuala inseamna de fapt aducerea la similaritatea de forma cu noul format natural ce este revelat in timpul nostru. Prin atingerea acestei similaritati, vom reusi, inflori si ne vom ridica – atat in material, dar mai ales in dezvoltarea spirituala .

Cat pentru Israel, la fel ca peste tot, agitatia va continua, iar protestarii isi vor spori numarul. Oamenii se vor uni si vor veni impotriva guvernului. Asta va veni din interior. Oamenii vor simti ca cei de la conducere sunt lipsiti de valoare. Timpul pentru aclamarea liderilor a trecut. Politicienii au devenit atat de absorbiti de “relatiile de piata” incat nu mai pot sa schimbe asta. Oamenii simt un val de energie, pentru ca in realitate intreaga natura sta in spatele lor.

La ce va duce tot acest proces global ? La un guvern mondial. Diferentele regionale vor ramane, definite fiind de personalitatea popoarelor si religie, dar granitele vor fi sterse complet. Deja sunt incetosate. Guvernul comun va fi un guvern de intelepti si va unit, fara a exista diferenta intre mic si mare. Fiecare va fi parte din aceasta uniune comuna, iar tot ce va conta cu adevarat va fi Unitatea .

Practic nu avem nevoie de altceva: Daca suntem uniti, atunci avem corespondenta in Forta Superioara . Unitatea este egalitate si reciprocitate, garantie mutuala. In acest fel, tendentile actuale din lume sunt inceputul unei faze de dezvoltare, o noua realitate, o noua oranduire sociala.

Din partea a cincea a Lectiei zilnice de Cabala 7/20/11, “Arvut

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: