De ce toata omenirea?

Dorinta de care avem nevoie pentru a ne ridica deasupra este la fel de mare ca si Lumina care a creat-o, in termeni de volum, adancime, largime, energie si putere. Nu suntem capabili sa o corectam singuri. Din acest motiv, Creatorul ne-a impartit in multiple parti, astfel incat fiecare dintre noi sa aiba oportunitatea de a corecta partea sa individuala, in aceasta imensa dorinta. Ca rezultat final, toate partile se aduna impreuna.

In acelasi timp, Cabala spune ca noi am fost separati pentru a invata sa ne ridicam deasupra urii (separarii) si sa ne iubim unul pe celalalt, astfel incat sa invatam sa-L iubim pe Creator in acelasi fel. Acesta este scopul diviziunii noastre in suflete individuale, de a ridica in noi o noua atitudine plina de grija fata de altii, si nu de a face munca nostra cu vointa de a primi, mai usoara.

Ambele afirmatii sunt corecte. Scopul separarii noastre este format din doua aspecte. Trebuie sa dobandim iubirea pentru altii, inainte de a dobandi iubirea pentru Creator, asa cum este scris Din iubire pentru altii la iubire pentru Creator, si impartirea  in parti multiple face ca munca noastra pentru corectie sa fie mai usoara.

De fapt, Creatorul ar fi putut crea doi Adam in loc de unul, astfel incat ei sa invete cum sa se descurce unul cu altul. Am auzit ca, cantitatea minima este doi, deci doi ar fi fost suficienti sa invete cum sa paseasa in afara sinelui, catre celalalt. Totusi, Creatorul a impartit dorinta colectiva intr-o multitudine de suflete ale omenirii, conform cu densitatea sau masa egoismului, astfel incat fiecare dintre noi sa corecteze partea sa individuala a egoului colectiv, sa o restrictioneze, sa o ridice deasupra lui si sa o foloseasca pentru a darui celorlalti.

De aceea, munca noastra in corectarea egoului masiv este impartita in parti multiple, conform cu numarul sufletelor (sau oamenilor) din lumea noastra. Deci, populatia de pe Pamant scade sau creste, pentru a se potrivi cu densitatea egoismului din aceasta lume, la un moment dat.

In afara de faptul ca aceasta munca este impartita intre un mare numar de oameni care traiesc astazi, ea este completata gradual de fiecare dintre noi, cu fiecare intoarcere (reincarnare, renastere), in aceasta lume. De fiecare data, ne corectam egoul in portii mici, zi de zi, in timpul intregii noastre vietii si a multiplelor reincarnari.

Din Lectia 1 de la Mega Congres, 23.07.10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: