De ce vedem o lume impartita?

E o minune faptul ca am fost creati de Creator cu o perceptie impartita. Gratie ei, putem sa ne vedem propriul ego ca fiind ceva strain noua. Si pentru ca ni se pare strain, nu il privim in mod nediscriminat, ca o mama care se uita la preaiubitul ei copil si crede ca acesta nu poate sa faca nimic gresit.

Insa dupa ce ii discernem toate defectele, ne dam seama dintr-o data ca ele sunt toate inauntrul nostru. Dintr-o data, suntem obligati sa recunoastem tot raul pe care il vedem in afara ca fiind al nostru si, astfel, sa ne deplasam perceptia de la exterior catre interior. Si asta nu e nimic mai putin decat o minune.

Toate astea izvorasc din opozitia initiala dintre punctul de creatie, care a fost “creat din absenta”, si Lumina. Acest punct imi obliga perceptia sa fie impartita in doua: interiorul si exteriorul. Astfel, eu sunt fortat sa ma privesc din afara, ca si cum nu as fi eu – si ulterior, sa accept ca toate sunt inauntrul meu.

Intre timp, in mine e doar punctul din inima. Atunci cand recunosc ura si raul pe care le vad in afara ca fiind ale mele si cand imi conectez punctul din inima cu aceste calitati, sfarsesc prin a avea un Kli corectat! Intr-un fel, e ca un dispozitiv care tipareste fotografii – si transforma un negativ intr-un pozitiv. La fel, singurul lucru care trebuie sa se schimbe este perspectiva mea, care imi va permite sa vad totul in “Lumina Reflectata”.

Intreaga mea perceptie este construita conform acestui principiu – inclusiv sunetele, senzatiile, gusturile, impresiile vizuale, mirosurile si tot ce percep prin organele mele de simt. Acelasi lucru este valabil si pentru toate gradele de dorinta – fie ca e vorba de dorinta de mancare, sex, bani, putere sau cunoastere. Toate sunt impliniri aparent exterioare, pe care trebuie sa le dezvalui in interior. Astfel, se aplica acelasi principiu nu numai pentru Kelim, ci si pentru Lumini.

In acest moment, acest lucru e greu de inteles, dar totul va fi clar atunci cand vom patrunde in perceptia spirituala si cand vedem lumea in acest fel.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed