Geometrie Spirituala: De la o piramida la un punct

Ma alatur grupului si cu ajutorul lui incep sa-mi formez in minte imaginea Creatorului. Intre timp, nu doresc sa ma unesc cu grupul, sa-i ascult pe prieteni sau sa accept opiniile lor, deasupra mintii mele. Totusi, treptat, imi dezvolt o intelegere mai clara, mai detaliata, a notiunii de grup, unde trebuie sa ma anulez permanent. Ca rezultat al acestei opozitii, eu discern gradual, locul liberei mele alegeri.

Baal HaSulam explica faptul ca liberul arbitru implica alegerea grupului. In stadiul actual, intelegere generala a acestui lucru este: alatura-te grupului, realizeaza-te pe tine in unitate si totul va fi bine. Dar de fapt, toate lumile sau toti cei 125 de pasi ai ascensiunii spirituale catre scop sunt localizate exact intre mine si grup. Atunci când voi adera la grup in mod inseparabil si ireversibil, voi atinge corectia finala, Lumea Infinitului, unde suntem toti uniti impreuna intr-un singur punct.

Toate lumile sunt conduse de-a lungul acestei cai si sunt toate ale voastre. Intreaga noastra munca consta in unificarea noastra. In timpurile noastre, toata omenirea se afla intr-o forma de piramida. Noi, sufletele care suntem un mai aproape de a incepe aceasta munca, suntem partea superioara a piramidei. Restul piramidei de jos reprezinta restul lumii. Diferenta consta in faptul ca noi macar incercam sa ne unim, in timp ce restul lumii nici macar nu se gândeste la asta. Totusi, lumea experimenteaza o presiune extrema, prin suferinta si criza globala.

De ce este globala? Este pentru ca omenirii i se arata ca trebuie sa se adune impreuna, ca asta este ceva imperativ in era noastra si ce tinta noastra este unitatea. Aceptat, este un proces lung si dificil dar, cu toate astea, el a fost pus in miscare. Acest punct este inscris pe fata fiecarei persoane.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 24.09.10, Pierderea din hambar si crama

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: