In ghearele naturii

Intrebare: Incendiile au izbucnit in Moscova; oamenii merg cu masti de respirat si parasesc orasul. Sunt inundatii in India si alunecari de teren  in China, din cauza ploilor abundente. Este posibil sa rezolvam situatia?

Raspuns: Natura ne inchide din toate partile pentru a ne arata un simplu fapt: Suntem in ea, suntem foarte mici si existam intr-un mic spatiu unde depindem unii de altii in aceasta invaluire a tot – natura inteleapta (Creatorul) care ne inconjoara.

Suntem obligati sa gasim singurul motiv pentru toate necazurile si sa intelegem singurul lucru pe care il avem de facut pentru a preveni catastrofele globale. Este deja clar ca varsarea de titei din America, eruptia vulcanului din Islanda, incendiile din Rusia si tsunami  si inundatiile din Asia si Europa nu pot fi numite probleme locale. Ele sunt influente globale ale naturii asupra noastra. Mai mult, ele vor continua, fara niciun dubiu; nimeni nu va putea sa ramana neatins si sa se simta in siguranta.

Cand criza financiara a lovit America, oamenii din Rusia erau fericiti, gandind ca aceasta poate afecta doar America si nu li se poate intampla si lor. Dar vederii lor inguste le-a fost relevata aceasta criza, cateva zile mai tarziu, in propriile conturi bancare! Cineva poate gandi, Ce imi pasa daca erupe un vulcan in India? Toti vulcanii pot erupe, din punctul meu de vedere. Totusi, asta influenteaza pe toata lumea, ca si incendiile si inundatiile. Si iarna este inaintea noastra…

In final, la toate acestea, trebuie sa intelegem ca planeta noastra este rotunda si ca trebuie sa ne unim impreuna si sa ne gandim la supravietuirea noastra impreuna. Creatorul sau Natura (care este acelasi lucru) are o minte, sentimente, directie si scop. Ne va forta sa devenim copii buni. Haideti sa speram ca vom intelege asta repede si ca vom deveni mai destepti.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 8.08.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed