Intreaga lume depinde de noi

Daca se intampla ceva rau in lume inseamna ca inca nu suntem capabili sa aducem corectia in lume. Daca oamenii inca se angajeaza in razboaie, distrugeri, terorism, se mint unul pe celalalt si incearca sa profite unul de celalalt prin orice mijloace, inseamna ca esuam in corectarea lumii.

Daca Lumina ar straluci mai mult, nimic din toate astea nu s-ar intampla. Oamenii vor fi incapabili sa se poarte in acest fel si natura la nivelele neanimat, vegetativ si animat nu ne va da aceste neplacute surprize.

Existam inauntrul naturii, dar balanta noastra cu ea depinde de noi, de nivelul uman. De aceea trebuie sa construim un vas spiritual (Kli) enorm, format din cei care studiaza Kabbalah. Trebuie sa ne unim printr-o conexiune puternica, astfel incat oamenii din toata lumea vor simti aceasta putere si vor fi convinsi sa se uneasca unul cu celalalt.

Asa se intampla. De fapt, de unde vin toate aceste ganduri si sentimente diferite? Nu stim, dar ele ies din noi si trec de la unul la celalalt, in reteua de conexiuni dintre noi.

Traim intr-o perioada speciala. Baal HaSulam scria ca trebuie sa fim foarte recunoscatori Creatorului pentru ca traim intr-o generatie care a primit oportunitatea de a disemnia stiinta Kabbalah, care ne vine  din antichitate.

Suntem prima generatie care este capabila sa foloseasca aceasta stiinta si sa dobandeasca eternitatea, sa se ridice deasupra intregii vieti, sa iasa din granitele limitarilor pamantesti si sa intre intr-o noua dimensiune, lumea spirituala.

Din  lectia a 6-a de la Conventia Mondiala Zohar  9.05.10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: