Iubirea este cea mai puternica arma

Fiecare persoana doreste sa traiasca intr-o lume bazata pe dragoste, si totusi nimeni nu crede ca este posibil. Iubirea exista doar in povestile copiilor pentru ca fiecare persoana intelege ca este bine pentru copil, ca ii face viata mai sigura decat dusmania.

Dar daca ar fi posibil sa facem lumea asa? Traim intr-o lume care ne este ostila, unde fiecare lupta si este in competitie cu ceilalti, si unde viata devine din ce in ce mai rea.

“O persoana este o mica lume”; mania si cruzimea omului catre lume incepe sa se intoarca impotriva lui cand realizeaza dorintele sale egoiste si se uraste pe el insusi! Aceasta personalitate impartita devine din ce in ce mai pregnanta..

Acum imagineaza-ti ca ti-ai putea ridica vederea si toate relatiile pe calea afectiunii si dragostei. Daca am putea dintr-o data sa ne ridicam si sa corectam intreaga lume, astfel incat nimeni sa nu mai fure, nimeni sa nu mai faca rau altei persoane, si nimeni sa nu se mai foloseasca de altii in scopul sau ? Am vedea o lume inversa si nimanui nu ii va mai fi frica ca viata ii va fi distrusa. Oamenilor nu le va mai fi teama ca maine vom distruge lumea si ne vom ingropa in deseurile productiei noastre.

Dragostea ne va obliga sa actionam in cel mai corect mod posibil. Nu ar trebui sa cautam milioane de meserii doar sa tinem populatia ocupata producand lucruri de care nimeni nu are nevoie. Chiar daca nu ar lucra, fiecare persoana ar primi ce are nevoie pentru ca astfel oamenii nu ar nevoie sa faca nici un fel de excese, lumea ar fi mai buna, binevoitoare.

Atunci nu am mai polua mediul cu produse inutile, care sunt 90% din tot ce se produce. Daca ne uitam la natura, acolo nimic nu se pierde. Priviti cum  este organizata viata in lumea animalelor, de la inceputul creatiei pana la sfarsitul ei, in toate formele care sunt incluse in ciclul naturii unde totul este folosit in mod repetat in procent de 100%.

Toate ciclurile sunt absolute inchise, cu exceptia lucrurilor pe care le face omul. Cand omul produce ceva, nu il returneaza naturii sub forma sa naturala, ci doar sub forma de toxina care otraveste natura.

Totusi, daca tratam natura cu dragoste, am face lumea mai curata! Dragostea se va asigura ca nu vom cere nici un fel de excese de la noi si apoi totul se va normaliza. Cat de diferite ar fi lucrurile fata de astazi, cand toate oceanele sunt pline de gunoaie si deseuri radioactive.

Singurul lucru care lipseste in lumea noastra este atentia catre ceilalti si participarea reciproca in intreg sistemul, si il vom scoate din disperare.
Din partea a 4a aLectiei zilnice de Cabala 10/24/10, “Matan Torah”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: