Nu exista lumea – exist doar eu

Eu contin dorinte de la toate nivelurile de dezvoltare: neinsufletit, vegetativ, insufletit si uman. Nivelul uman din mine contine dorintele tuturor tipurilor de oameni pe care ii vad in lumea noastra. Ca urmare, in realitate, toata lumea e inauntrul meu. Toti hotii, mincinosii, oamenii blanzi si drepti, inteleptii si nebunii sunt inauntrul meu. In realitate, toate astea sunt eu.

Mie doar mi se pare ca exista aceasta lume uriasa, dar de fapt, ea este doar imaginata de dorintele si de calitatile mele interioare. Ele sunt descrise in mine, sub forma de imagini neinsufletite, vegetative, insufletite sau umane, in primele mele patru niveluri de dorinta.

In functie de cum vad lumea, pot sa inteleg in ce masura sunt corupt sau corectat, bun sau rau. Cu alte cuvinte, pot sa inteleg pe care dintre dorintele mele trebuie sa le corectez.

Daca imi corectez atitudinea fata de lume, ma corectez pe mine. Asta pentru ca, atunci cand vad lumea in afara mea, pot mai bine sa spun ce este rau si egoist in mine si cum sa realizez bunatatea si daruirea catre ceea ce mi se pare a fi exterior. Atunci cand ma corectez, vad ca toata lumea devine mai buna.

In realitate, nu exista lume. Mie doar mi se pare ca exista toate astea, dar de fapt, ma uit la ele, ca la un film pe un ecran.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: