Puterea este în cap

Există o mare parte calitativă numită „Israel” (ISR-EL), în dorința generală de a primi. Această parte a fost fondată de către cei care au părăsit Babilonul împreună cu Abraham, care tânjea după o conexiune cu forța superioară, în contrast cu ceilalți babilonieni. Dar principalul lucru este că au nevoie de această legătură, în scopul de a fi conductoarele Luminii pentru națiunile lumii (LUME).

Atunci se spune în forma unei fabule că Creatorul a apelat la națiunile lumii și le-a oferit metoda de corecție, dar acestea nu au fost capabile să accepte principiile sale: să nu omoare, să nu fure, etc. Într-adevăr, dorințele noastre egoiste nu pot împlini intenția dăruirii singure și astfel au nevoie de un „cap” care să le dea intenția corectă.

Astfel, cele două părți ale dorinței generale trebuie să fie împreună. Ele nu pot fi una fără alta. Prima dată, partea lui Israel ar trebui să fie corectată, ceea ce înseamnă să aibă intenția corectă, astfel încât să fie gata să lucreze cu dorințele. Atunci va fi posibil să apeleze la dorințe ei înșiși, prin corectarea acestora cu intențiile de dăruire.

Este important să se înțeleagă câteva subtilități aici: Noi deja știm că dorințele corectate sunt diferite de cele necorectate prin intențiile lor. Intențiile depind de Israel. Deci nu este nimic ce putem cere de la națiunile lumii; corecția depinde de Israel și de legătura sa cu lumea. După distrugerea Templului și după risipire, Israelul s-a scufundat în intenția egoistă, și este așa din motivul că trebuie să se corecteze mai întâi. Apoi, ei numai vor atrage și adăuga dorințele națiunilor lumii la intențiile corecte și apoi corecția este garantată.

Trebuie să ne concentrăm și să ne pregătim pentru acest moment: Acționăm în mod conștient și suntem conștienți de ceea ce facem, că obligația corecției este a noastră, iar noi nu trebuie să așteptăm ca națiunile lumii să facă ceva. În caz contrar, ei nu vor înțelege dependența lor față de Israel și-și vor întoarce cererile și furia împotriva noastră. În mod evident, acest lucru va aduce doar dezastre, deoarece aceștia nu sunt corectați încă și nu ne pot presa în nici un alt mod.

Este obligația spirituală și corporală a Israelului să grăbească corecția cât de mult poate. Noi nu putem depinde de națiunile lumii, în nici un caz, dacă nu-i influențăm în mod corect și aducem intenția mai aproape de intențiile lor.

Pe ansamblu, este o schemă foarte simplă, deși conduce la multe rezultate. „Israel” înseamnă „Am un cap – Li – Roș.” Totul depinde de capul Partzuf-ului. A treia și ultima fază este diferită de prima fază inițială pentru că umanitatea dobândește un „cap”, în timp ce celelalte dorințe rămân aceleași.

Deci, se dovedește că corecția depinde de Israel. Națiunile lumii, care sunt corpul Partzuf-ului , se pare că așteaptă ca Israel să fie gata să le dea intenția sa, pentru a adăuga intențiile „capului” la”corp”.  Corpul în sine este pasiv și se poate mișca doar într-o singură direcție. Acesta poate fi mult mai deștept decât Israel, cu toată înțelepciunea din lume, dar singur nu va ajunge la ideea dăruirii și astfel nu poate realiza corecția.

Prin urmare, nimeni nu are o soluție pentru actuala criză. Omenirea se va găsi pe sine complet neajutorată și lucrurile se pot agrava în revolte, crime și războaie. În cele din urmă, vor pune suficientă presiune asupra Israelului pentru ca acesta să construiască intenția în mod corect și va prezenta metoda de salvare pentru toată lumea: „Să ne conectăm și să ne unim. Alătură-te nouă.” Acest lucru trebuie făcut cât mai curând posibil.

Din partea a 4-a a Lecției zilnice de Cabala, 06/09/12 „Shofarul lui Mesia”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed