Totul depinde de fiecare dintre noi

De ce nu ne adunam numai aceia din toata lumea care apartin celei mai active parti numita 600,000 de suflete si sa lucram la corectia spirituala? De ce sa ne facem griji pentru ceilalti? Pentru ca astazi trebuie sa fie in general un curent integral de la bun inceput.

Vedem ca, cataclismele globale afecteaza lumea intreaga si ca este o trezire generala. Toate fenomenele incep sa fie asa de conectate si atribuite tuturor, incat ne forteaza sa ne facem griji asupra organismului general.

Mantuirea spirituala generala, totala (Geula) este diseminarea intelepciunii Cabala printre toate neamurile si, din acest motiv toate partile sufletului comun trebuie sa se ajute. Unele dintre ele o fac dobandind garantia reciproca, altele le spijina si exista multe alte cercuri.

Partea activa numita Israel trebuie sa fie prima care sa-si completeze corectia, pentru a face apoi ca aceasta intelepciune sa se raspandeasca in lume. Totusi, restul lumii trebuie, de asemenea sa ajute aceasta parte sa-si indeplineasca scopul pentru ca astfel acceleram calea noastra. Alegerea intre calea Luminii si calea suferintei nu depinde numai de aceia care au punctul in inima. Vedem in practica cum ajutorul reciproc ajuta la influentarea tuturor, si la intarirea noastra a tuturor.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 11.08.10, Introducere la Cartea, Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: