Aici este căminul meu

200.01Israelul nu este o țară foarte atractivă pentru imigranți din cauza costului ridicat al vieții, al serviciilor militare și a amenințării terorismului. Situația din țară nu este simplă și nu s-a îmbunătățit, ci doar s-a deteriorat de-a lungul anilor. Și totuși, dacă m-aș confrunta astăzi cu alegerea unde să emigrez, aș alege din nou Israelul, așa cum am făcut acum patruzeci de ani.

De-a lungul anilor am vizitat multe țări, am ținut prelegeri și am vorbit despre știința Cabalei sau pur și simplu am călătorit pentru a cunoaște lumea. Dar nu îmi pot imagina că trăiesc în altă parte, în nicio altă țară; și deși am fost invitat să mă mut de mai multe ori, nu pot.

Nu mă pot imagina trăind undeva într-un loc străin, în afara căminului meu. Mă simt ca acasă în Israel. Pentru a se muta pentru a locui în Israel, o persoană are nevoie de un stimulent suplimentar. Pentru mine, un astfel de stimulent a fost un sentiment de conexiune cu această țară, cu acest popor, cu acest pământ.

Deși nu-mi place acest climat și relațiile dintre oameni, orice ai privi în viața materială, nu-mi place aici. Dar între aceste insule de ură domnește un anumit câmp între toți numit „spiritualitate”.

Oamenii înșiși nu știu despre existența ei, dar eu simt această spiritualitate.

În acel loc între o persoană și alta unde ar trebui să fie iubire, acum există ură; datorită atitudinii mele, a vederii mele față de ei, transform ura în iubire și trăiesc prin ea. Nu pot găsi o asemenea spiritualitate în niciun alt colț al lumii. Simt că există un spirit special în acești oameni și se va schimba, deoarece se spune că „un erou va crește dintr-un copil”.

Există un anumit spirit aici care poate să se nască, să iasă din ascunzătoare și să devină o mare sursă de spiritualitate pentru întreaga lume.

De aceea vreau să trăiesc aici și numai aici; nu există alt loc pentru mine. Un astfel de spirit nu poate exista decât în societatea israeliană. Va dura mai mult timp pentru a o corecta, dar numai din ea va veni lumina superioară, Forța superioară care îmbrățișează lumea și îi va ridica pe toți la conexiune și integrare deplină cu Creatorul.

Acest spirit nu este conținut în pământul însuși, nu în pietre și nu în oameni. Dar există într-o formă potențială între toată lumea și poate ieși din ascundere cu condiția ca oamenii să își schimbe atitudinea unul față de celălalt, cel puțin câte un pic.

Am fost peste tot: Moscova, New York și multe locuri unde mi s-a oferit să stau pentru a trăi în pace și prosperitate. Dar pentru mine acest lucru este inacceptabil, deoarece este imposibil să obțin sentimentul și împlinirea pe care o simt în Israel.

Pentru a simți acest spirit înalt, este necesar să transformi această ură între oameni în imaginația ta și să simți că poate fi o sursă de spiritualitate, un acumulator al Forței superioare, un amplificator pentru a simți Creatorul în lumea noastră. Imaginați-vă cum forța dăruirii  și a iubirii izbucneşte în interiorul acestei națiuni din cauza relațiilor opuse care au apărut între oameni.

Din KabTV  “O discuţe cu jurnaliştii” 10/12/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: