Aproape de țara lui Israel

749.01Profeți, Cartea lui Iosua, 15:63; 16:10: Cât despre iebusiți, locuitorii Ierusalimului, fiii lui Iuda nu i-au putut izgoni; și iebusiții au locuit cu fiii lui Iuda în Ierusalim până  în ziua de azi.

Ei n-au izgonit pe canaaniţii care locuiau în Ghezer; şi canaaniţii au locuit în mijlocul lui Efraim până în ziua de azi, și au devenit slujitori dând tribut.

În măsura în care poporul Israel nu se corectează, va rămâne dominat de dorințele și scopurile numite, alte națiuni. Va fi așa până la corecția finală (Gmar Tikkun).

În cele din urmă, la sfârșitul zilelor, nu vor mai fi alte națiuni decât poporul lui Israel, adică toți cei care tind spre Creator. Mai mult decât atât, nu vorbim despre naționalități sau proprietăți naționaliste. Toată lumea poate rămâne în tradițiile și cultura lor. Singurul lucru necesar este să se străduiască pentru o conexiune reciprocă între ei. Așa a scris Baal HaSulam în „Ultima generație” și în toate celelalte articole ale sale.

Astăzi trebuie să ajungem într-o stare în care să depășim aceste națiuni în noi și să le ghidăm spre intenția de a acționa și de a construi totul de dragul Creatorului. Atunci nu va mai fi nevoie să expulzăm pe nimeni. Alungăm intențiile noastre și cu toții vor rămâne în această lume nouă.

Tora nu spune că trebuie să ucizi, să distrugi sau să îngropi. Toate războaiele care au fost purtate, au fost în mare parte războaie spirituale. Spiritul oamenilor trebuia să câștige în conexiunea cu ceilalți, în ciuda opoziției egoiste a inamicului.

Acum, lumea se află într-o asemenea contradicție și fragmentare, încât toate acestea s-ar realiza foarte repede. Și, deși este încă umflat în pene și încă vrem să supunem, să cucerim și să capturăm, în interior se manifestă deja un gol imens și un sentiment de inutilitate al oricărei cuceriri.

Asta înseamnă că ne apropiem de țara lui Israel pentru a realiza că doar Creatorul, singurul și unicul, este forța de conducere superioară pentru toți cei care doresc un singur lucru: să-L putem revela în unitatea dintre noi iar atunci toate dorințele egoiste vor deveni altruiste. Aceasta va fi cucerirea țării lui Israel.

Din „Secretele cărții eterne” de la KabTV, 09.08.21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: