Care este scopul omului?

167Întrebare: Care este scopul omului?

Răspuns: Cabala conectează scopul global al omului cu cel personal. Spune că suntem, mai ales acum într-un astfel de stadiu de dezvoltare în care o persoană trebuie să-și învețe scopul.

Această întrebare apare în om conștient sau subconștient. Prin urmare, oamenii fie se grăbesc să ia o decizie, fie încearcă să se calmeze cumva pentru că nu este ușor, și poate chiar imposibil, să răspundă la întrebarea despre sensul vieții. Oamenii se deprimă, încep să ia droguri etc.

Cabala dezvăluie sensul vieții, scopul omului. Poate că scopul și semnificația sunt lucruri diferite, dar omul trebuie să le dezvăluie, să le transforme în avantaj, să le facă proprii și să înceapă să le pună în aplicare.

Sensul vieții este de a atinge următorul nivel de dezvoltare. Următorul nivel este senzația de a fi în contact complet cu programul naturii, unde toți devenim conectați integral într-un singur sistem numit Adam.

Desigur, această conexiune arată astăzi absolut fantastică. Deoarece combinând dorințele noastre, pe care nu le nivelăm, nu le reducem la o dimensiune potrivită tuturor, ci pur și simplu conectându-le corect nu numai pe ele, ci și toate oportunitățile noastre și toate gândurile noastre, formăm un singur sistem integral.

Prin crearea unui astfel de sistem, începem să simțim în conexiunea noastră revelația unei forțe superioare generale a naturii, numită Creator.

Acesta nu este ceva materializat, nu Dumnezeu, nu ceva ce oamenii își imaginează, ci ceea ce este revelat tocmai în conexiunea noastră și nu în afara noastră. Nu putem vorbi despre această forță în afara noastră. Se află în noi, în legătura noastră, și o simțim ca ceva comun, bazat, pe de o parte, pe egoismul nostru, pe respingerea reciprocă și, pe de altă parte, pe conexiunea noastră deasupra acestei respingeri. Sunt dezvăluite atât ura, cât și dragostea. Pe aceste două niveluri îl descoperim pe Creator.

Cabala este angajată în revelația Creatorului, forța superioară de guvernare, programul Său, care ne dezvoltă și ne aduce la echivalența completă cu El. Acesta este scopul nostru.

KabTV „Videoconferința”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: