“Cine vine să studieze” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinCine vine să studieze

Oamenii mă întreabă adesea care este cea mai probabilă persoană care devine student la Cabala și de ce unii oameni se interesează de aceasta iar unii nu, sau chiar o resping. Ei bine, primul lucru pe care îl menționez sunt cuvintele cunoscute ale lui Baal HaSulam, autorul comentariului Sulam [Scara] la Cartea Zohar, care a scris “Cabala este pentru oricine întreabă despre sensul vieții”. Cu toate acestea, mulți oameni întreabă despre sensul vieții dar nu ajung să studieze Cabala așa că, în timp ce majoritatea tuturor celor care vin să studieze Cabala, au întrebat frecvent despre sensul vieții, nu toți cei care au întrebat despre sensul vieții ajung să studieze Cabala.

Mai ales astăzi, când ego-ul distruge fiecare parte a societății umane și fiecare persoană în mod individual, este deosebit de important să știm cum putem să-l reținem și să-l folosim în mod constructiv.

Covid a crescut dramatic nivelul anxietății oamenilor.

Mulți dintre ei chiar au început să întrebe despre sensul vieții.

Cu toate acestea, acest lucru în sine nu este suficient pentru a deveni un student serios în Cabala. Oamenii au trecut prin tot felul de stări în timpul pandemiei: au suferit lovituri fără niciun motiv aparent, s-au simțit neputincioși să le facă față, au fost forțați într-o luptă nesfârșită pentru supraviețuire și au avut adesea foarte puțin sprijin de la prieteni, familie sau Autorități. Astfel de circumstanțe pot determina cu ușurință o persoană să întrebe de ce merită pedeapsa, ce este în neregulă cu această viață și cum se face că ceilalți sunt fericiți iar ei nu.

Cu toate acestea, oamenii aflaţi în mijlocul unei crize nu sunt (de obicei) cei mai buni candidați pentru studiul Cabalei. Cabala este un proces lung care necesită angajament din partea elevului. Prin urmare, aș spune că cei mai buni candidați pentru studiile Cabalei sunt cei care nu se află în mijlocul unei crize, dar au experimentat una (sau mai multe) înainte și de atunci și-au stabilizat viața. Cu toate acestea, întrebarea despre semnificația vieții nu se opreşte. Când se întâmplă acest lucru, este un semn că întrebarea este suficient de profundă pentru a face dintr-o persoană un student serios și angajat.

Când o persoană începe să studieze Cabala, se deschid noi orizonturi. Percepția extinsă a realității transcende normele și limitele familiare cu care elevul era obișnuit sau în care a crescut. Acest lucru îndepărtează o mare parte din poverile vieții și multe „călătorii de vinovăție” pe care le avem cu toții sunt ridicate, deoarece realizarea modului în care funcționează lucrurile arată că suntem cu toții conduși de ego și prin urmare nu putem să nu fim cu adevărat egoiști.

În același timp, studiul nu face un student nesăbuit, deoarece înțelepciunea Cabalei ne învață și cum putem deveni stăpâni ai ego-urilor noastre. Nu îl distrugem sau îl suprimăm, ci mai degrabă îi valorificăm puterile în scopuri pozitive și îl facem să funcționeze pentru binele comun. Acesta este motivul pentru care studenții Cabalei sunt pe de o parte foarte individuali, dar pe de altă parte sunt foarte dedicați societății și colaborează cu entuziasm pentru succesul tuturor.

Mai ales astăzi, când ego-ul distruge fiecare parte a societății umane și fiecare persoană în mod individual, este deosebit de important să știm cum putem să-l reținem și să-l folosim în mod constructiv. Prin urmare, cei care sunt gata și dispuși să învețe serios Cabala au multe de câștigat din studiile lor, iar societatea va câștiga din studiul lor chiar mai mult decât vor câștiga ei înșiși.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed