„Cum poți ierta pe cineva care a comis o crimă?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: „Cum poți ierta pe cineva care a comis o crimă?”

În 1994, genocidul devastator din Rwanda a dus la uciderea a aproximativ 800.000 de ruandezi. Când a apărut un nou guvern, acesta a instituit proiectul de stat al iertării: autorii genocidului trebuiau să ceară iertare supraviețuitorilor și membrilor familiilor victimelor, iar supraviețuitorii trebuiau să-i ierte pe cei care au comis genocidul. Decizia a fost luată: deși este foarte greu de făcut, acesta este prețul pe care trebuie să îl plătim.

Dacă victimele își pot depăși dorința de răzbunare, noi vom putea să ne vindecăm prin iertare. În caz contrar, ne vom confrunta cu un ciclu de crime și ură. Deși Rwanda încă are dificultăți, țara a reușit să rupă cercul vicios al ostilității.

Putem ierta cu adevărat criminalii? Da, putem. Fie că, în mod conștient, putem atrage în viața noastră o forță pozitivă care să ne permită acest lucru (ceea ce este posibil prin metoda Cabalei), fie că, în mod inconștient, putem face acest lucru prin lege, înțelegând că nu există o altă cale. Cu toate acestea, cea mai mare și mai înălțătoare cale de a ierta criminalii este aceea de a înțelege că o forță pozitivă ne operează pe toți. Aici, trebuie să fim de acord că o astfel de configurație nu a fost creată de noi și nici nu a fost opera noastră. Am fost guvernați de aceeași putere superioară, care este bună și atotputernică.

Bazat pe videoclipul „Poți ierta pe cineva care ți-a ucis familia sau prietenii?” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed