“De ce Creatorul ascunde adevărul” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “De ce Creatorul ascunde adevărul

Înțelepciunea Cabalei îl descrie pe Creator ca o forță sau o calitate a bunăvoinței absolute, o calitate a dăruirii. Bineînțeles, o calitate a dăruirii absolute vrea să dăruie absolut totul. De asemenea, în mod natural, dăruirea absolută înseamnă a oferi totul, inclusiv chiar natura Creatorului, și anume calitatea de a dărui.

Dar pentru a dărui, ai nevoie de un primitor. Prin urmare, calitatea dăruirii a creat un primitor absolut, ființa creată, care vrea să primească totul și, prin urmare, vrea să fie precum Creatorul, și anume un dăruitor. Dacă aici pare să fie o capcană, ai dreptate, există: Vrem să primim atât de mult încât, în cele din urmă, ne face să dorim să fim dăruitori.

Când privim la lumea noastră, nu vedem că această calitate a dăruirii guvernează lumea și nu vedem că ființele create, și anume noi, suntem primitori absoluți, că nu putem face nimic decât dacă este în cele din urmă pentru propriul nostru beneficiu. Există un motiv întemeiat pentru acest lucru: dacă am vedea cine suntem, că egoismul distruge totul în lumea noastră, ne-am dori imediat să devenim și noi dăruitori. Ar fi concluzia evidentă și, de fapt, unică.

Cu toate acestea, făcând acest lucru nu am alege să fim dăruitori, am fi împinși să facem acest lucru văzând daunele cauzate de egoismul nostru. Nu am avea nici o alegere liberă și de fapt, am dărui iarăşi pentru binele nostru, din nou. În cele din urmă, am fi lipsiți de liberă alegere și nu am putea dobândi adevărata calitate a dăruirii. Acesta este motivul pentru care Creatorul, calitatea de a dărui, ne ascunde adevărul despre natura noastră și opoziția sa față de natura Creatorului lumii. Face acest lucru pentru binele nostru: să ne dea liberă alegere.

Totuși, dacă dezvoltăm bunătatea, prin construirea unei societăţi care să recomande unitatea și reunirea, vom învăța treptat despre natura noastră și natura Creatorului. Acest lucru ne va permite să comparăm și să facem o alegere liberă pentru a fi mai degrabă dăruitori decât primitori. Cu cât lucrăm mai mult la asta, cu atât ne vom îmbunătăți societatea și prin urmare, viața.

În prezent, vedem că lumea se deteriorează căzȃnd în anarhie. Nu putem vedea de ce, deoarece adevărul ne este ascuns, dar acest lucru se întâmplă din cauza egoismului nostru, care strică tot ceea ce încercăm să construim. Din cauza acestei ascunderi, vedem problemele pe care le provoacă ego-ul ca pe niște incidente separate, deoarece nu putem vedea cauza lor comună ascunsă.

Înțelepciunea Cabalei ne învață despre această cauză comună și despre soluția comună de a deveni dăruitori. Pentru a nu ne nega libera noastră alegere, cărțile Cabalei au fost ascunse timp de secole. Chiar și după ce au fost dezvăluite, au fost găsite în moduri ciudate și stranii. De exemplu Cartea Zohar, cartea fundamentală a Cabalei, a fost descoperită când un bărbat a cumpărat pește de la piață și a descoperit că bucățile de hârtie de papirus care înfășura peştele conțineau un text necunoscut. Un alt exemplu este ARI, marele cabalist din secolul al XVI-lea, a cărui învățătură stă la baza Cabalei contemporane. El nu a scris un cuvânt, ci mai degrabă discipolul său Chaim Vital, iar scrierile sale au fost împărțite între mai mulți moștenitori ai săi după moartea sa. Mai târziu, aceste scrieri au fost scoase din mormintele moștenitorilor și au fost compilate în cărți, care evident erau destul de dezorganizate.

Astăzi, problemele se acumulează în întreaga lume într-un ritm care ne va face în curând să căutăm o cauză comună. Dar astăzi, egoismul nostru este atât de puternic încât nu mai este nevoie să ascundem adevărul. Prin urmare, cu cât începem să lucrăm mai devreme pentru a deveni dăruitori, cu atât mai repede ne vom schimba pe noi înșine și lumea din jurul nostru și vom inversa alunecarea lumii către un haos total.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed