“De ce există antisemitism? Nu din cauza Israelului, deoarece antisemitismul exista cu 2000 de ani înainte de nașterea Israelului.” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce există antisemitism? Nu din cauza Israelului, deoarece antisemitismul exista cu 2000 de ani înainte de nașterea Israelului.

Fără antisemitism, nu ar exista evrei.

Ura și presiunea asupra evreilor i-au ținut uniți. Ei nu au nicio dorință instinctivă de a se uni, dar forțele naturii presează unitatea evreiască prin forțe antisemite negative aparente și este de datoria evreilor să folosească presiunea antisemită ca un apel de trezire pentru a-și realiza unitatea, astfel încât unitatea să poată trece. prin intermediul lor către toţi oamenii lumii. Când toată lumea va simţi că în viața lor intră o forță pozitivă de unire, atunci și antisemitismul va dispărea.

Cabaliștii sunt oameni care nu fug de antisemitism. În schimb, cabaliștii cer studiul și examinarea antisemitismului pentru a-l vedea ca un fenomen care are un scop și un rol în natură.

Înțelepciunea Cabalei a devenit dezvăluită în vremurile noastre pentru a ajuta umanitatea să ajungă la un nivel superior de existență. Când înțelepciunea Cabala va deveni o metodă universală de educație, atunci vom deveni „o lumină pentru națiuni”. Cu alte cuvinte, singura regulă prin care poporul evreu și națiunile lumii se vor înțelege armonios va fi aceea a unității: „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”.

Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed