Echilibrul în tot

Dacă vrem să aplicam în mod corect abordarea stiintifica, atunci avem nevoie de oameni inteligenţi, care ştiu despre natura şi înţeleg faptul că un anumit proces curge în ea, după un anumit program. Teoria evoluţiei, în sine, indică faptul că dezvoltarea noastră urmează un model şi nu şanse accidentale. Şi, chiar dacă noi nu am studiat aceste legi încă, putem discerne deja fluxul general al evenimentelor. Nu este clar pentru noi inca unde conduce, dar prin metoda aproximatiei deducem că aceasta se refera la echilibru. Similar cu modul în care natura este echilibrata pe toate nivelurile, noi trebuie să ajungem de asemenea la echilibru, la un nivel uman, în final.

Natura echilibrează o mulţime de parametri: căldura şi frigul, diferenţele de presiune, cu vânturi, uragane şi erupţiile vulcanice …. În final, natura se echilibreaza pe ea însăşi, inclusiv la nivelul uman.

Ceea ce este interesant este faptul că un om trebuie să se echilibreze el însuşi. Există forţe bune şi rele în interiorul nostru şi pentru ca totul să nu ajungă la o explozie, avem ştiinţă şi cunoştinţe, care ne permit sa stabilim un echilibru între aceste forţe în noi înşine. Utilizand forţa rea şi forţa ratiunii, le putem adapta si merge mai departe în armonie.

• La nivel uman, acest lucru înseamnă că trebuie sa ajungem la un consum echilibrat şi să avem grijă ca toată lumea sa ajunga aici.
• La nivel uman, trebuie să fim toţi egali în societate, ca fraţii într-o singură familie.
• La nivelul cunoasterii ştiinţifice, trebuie să aspiram spre cunoaşterea legii generale a realităţii.

În acest fel, menţinand echilibrul pe plan material, la nivelul corporal, la nivelul uman şi la nivelul cunoaşterii, vom ajunge la starea perfecta, similara unui măr care s-a copt.

Din Emisiunea KabTV „O viaţă nouă „, episodul 10, 08/01/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: