Este vreun înțeles al vieții în viața însăși?

Întrebare: Faptul că viața este pe o anumită perioadă de timp îi dă un sens special? Sensul care lipsește din viață este viața fără teama morții, viața veșnică?

Răspuns: Și care este rostul într-o astfel de viață? Că voi muri ca un animal și că toate se vor sfârși?

Comentariu: Există un fel de claritate în acest sens.

Răspuns: Ce fel de claritate? Genul marxist? „Trăiește de dragul altora, și ei de dragul altora și deci totul pentru binele tuturor și nimeni pentru tine!” Pentru ce? Acesta nu este sensul vieții.

Nu poate fi niciun sens în ceea ce se termină. Nu poate fi niciun sens al viații în viața însăși. Aceasta este o filozofie primitivă, materialistă, care crede că nu există nimic altceva decât materie.

Când nu există niciun răspuns la întrebare, atunci vă mulțumiți cu acest lucru, uitând de alte lucruri, convingându-vă că acest lucru este adevărat.

Întrebare: Dacă eu sunt dorința de a primi plăcere, ce valoare mai poate exista pe lângă plăcere, încântare?

Răspuns: Cert este că a primi plăcere este scopul vieții materiale. Există ceva în afara acestui lucru? Dacă o persoană nu se gândește la asta, se implică pur și simplu în căutarea plăcerii. Desigur, este mai bine să te bucuri decât să suferi. Toată lumea va fi de acord cu asta. Dar acest lucru nu are sens în sine.

Natura nu ne-a creat astfel încât, pur și simplu, să ne trăim viața în liniște, bucurându-ne de anii alocați. În dezvoltarea noastră, există o cerință pregătită în prealabil: „De ce trăim?”

 

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 17/05/2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed