Începutul atingerii Creatorului

Întrebare: În lumea noastră, întreaga omenire are o înțelegere comună a ceea ce este credința. Vi s-a spus ceva și, deși nu ați văzut-o, nu ați simțit-o și nu o atingeți, credeți în aceasta. Iar cunoașterea este ceea ce obținem în cele cinci simțuri ale noastre.

Dar Cabala studiază o stare numită credință mai presus de rațiune. Ce înseamnă aceasta?

Răspuns: În Cabala totul este absolut diferit de această lume. Starea de credință deasupra rațiunii atinge o persoană după o perioadă de muncă destul de grea, când începe să înțeleagă ce spune Cabala despre lumea noastră și lumea spirituală.

Făcând anumite exerciții, o persoană începe să simtă că tot ce i se întâmplă vine dintr-o forță superioară, inteligență superioară, voință superioară și urmează un anumit program, care poate fi numit Creatorul, dorința Creatorului, planul Creatorului. Și apoi persoana vede că practic mai are o singură acțiune în lumea noastră – de a-și conecta toate simțirile cu Creatorul. Iar el o face treptat.

Ea atribuie tot ce se întâmplă în jurul său forței superioare, nu pentru că este scris să facă acest lucru, ci pentru că începe să simtă că există o anumită tendință, sens și scop în aceasta – în toate cazurile vieții de a direcționa o persoană către o singură sursă, Creatorul.

Ca regulă, o persoană începe să experimenteze tot felul de senzații neplăcute, amenințări, frici și înfrângeri în egoismul său, în mândria și în conștiința sa de sine. Simte ostilitatea lumii față de el, emanând din diverse surse. Și apoi, în spatele tuturor acestor surse, începe să vadă un anumit sistem de forțe numit „Creatorul”, care lucrează asupra lui  în acest fel, astfel încât să se îndrepte către El. Adică, în spatele tuturor varietății naturii minerale, vegetale și animale există un fel de forță, un plan, un program; există o singură sursă.

Iar forța în sine este ascunsă unei persoane. I se manifestă în mod deliberat în așa fel încât să privească în direcția sa. Ce înseamnă în direcția sa? Nu este încă clar. Doar că, în tot ceea ce i se întâmplă, se obișnuiește să vadă unica sursă.

Făcând eforturi în acest sens, o persoană, ca să spunem așa, se ridică la un alt nivel de atitudine față de ceea ce se întâmplă în lume, în univers, la ceea ce se numește credința deasupra rațiunii.

Rațiunea este ceea ce o persoană poate simți în cele cinci simțuri ale sale în lumea noastră, ca toți ceilalți oameni. Iar credința este abilitatea de a raporta tot ce i se întâmplă la nivelul următor, la o anumită forță, care în acest fel, o educă treptat.

Inițial, aceasta este doar o senzație, deoarece o persoană nu atinge exact sursa însăși. El nu poate spune nimic despre El, decât un singur lucru: este sursa care îi trimite toate încercările. Și deasupra încercărilor, aceeași sursă ajută persoana să se întoarcă la El.

Astfel, El îndreaptă o persoană către Sine: „Fii atent la Mine. Primiți totul de la Mine. Sunt singurul conducător din această lume. Eu sunt singurul care stăpânește asupra ta, asupra tuturor acțiunilor, stărilor, gândurilor, sentimentelor tale, asupra a tot ceea ce te înconjoară, asupra întregului univers. Și tot ceea ce te afectează vine de la Mine ”.

Acesta este începutul atingerii Creatorului, ca sursă a tot ceea ce se întâmplă, când tocmai în condiții critice apare nevoia de ceva mai mare și o persoană nu înțelege ce i se întâmplă, de ce și cum. Totul îl copleșește și îl derutează.

Și apoi, ca urmare a unei mari frământări interioare, se trezește brusc un sentiment că provine de la forța superioară.

Din emisiunea de pe KabTV “ Stări Spirituale” 11.03.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed