Interzis = Imposibil

Întrebare: Am văzut conferința ta din 24 mai 2015, despre articolul „Măgarul conducător”, care în opinia mea umilă, a fost minunată. Am înțeles din cuvintele tale că, în Înțelepciunea Cabala, este interzis să mă autorealizez la nivelul Malchut. În legătură cu asta, s-au trezit în mine mai multe întrebări:

  1. Înseamnă că scopul Înțelepciunii Cabală este că eu să mă autorealizez, așa cum găsim în Bina (și poate fi că acel „eu” al fiecăruia, să existe în Olam Ein Sof), și nu corectarea dorinței de a primi în dorință de a dărui? Atunci, se poate ca scopul să nu fie corectarea dorinței, ci doar un mijloc de a mă realiză pe „mine” (Creatorul)?
  2. În acest context, în Înțelepciunea Cabala este interzis să mă autorealizez (o împlinire a dorinței de a mă realiză) la nivelul Malchut (când încă ne aflăm în lumea noastră a dorințelor de a primi)?
  3. Este posibil să încălcam această prohibiție, și există un alt fel (nu cabalist) cunoscut pentru ca o persoană să se autorealizeze?
  4. Ce se va întâmplă cuiva care, în ciudă prohibiției, se va autorealiza, fiind încă în lumea noastră?

Răspuns: În Cabală nimic nu este interzis! Când cuvintele „interzis” sau „prohibiție” sunt folosite, înseamnă că este imposibil, așa că nu merită să depui niciun efort. Dar, în general, totul e permis, însă, într-un mod diferit. Deci, mergi conform modului care ți l-au predat, și vei realiza!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed