Legea Universului

712.03Întrebare: Potrivit Cabala, universul este guvernat de legea pe care Cabaliștii o definesc ca „Bunul care face bine”. Acest lucru este oarecum ciudat de auzit pe tărâmul vieții noastre moderne. Se pune întrebarea: Unde este binele?

Răspuns: Binele nu este deloc în noi, suntem opusul binelui.

Cabala spune că lumea din jurul nostru este un univers uriaș pe care nici măcar nu-l simțim. Este ceva voluminos, aproape infinit. Acesta nu este nici măcar universul nostru, ci un volum mult mai profund în care existăm, constitutiv, debordant, plin de tot felul de conexiuni și forțe.

Din acest volum, detectăm doar ceea ce numim lumea noastră, universul nostru, Pământul, viața noastră, până la noi înșine, atât de mici. Sistemul de forțe, de conexiuni, de gestionare și calități, care sunt construite pe dăruire absolută, iubire absolută și pe interacțiunea absolută a tuturor părților între ele, ne este ascuns.

Acest sistem funcționează la fel ca și corpul nostru, care este construit pe participarea integrală a tuturor părților sale la viața generală a organismului și, prin urmare, fiecare particulă oferă totul pentru funcționarea sa vitală. Datorită acestui fapt, corpul și orice organ din el există.

Fără această dependență pozitivă integrală a tuturor părților care se afectează reciproc și susțin viața generală a organismului, corpul nu ar putea exista. Toate părțile au o singură sarcină: să susțină viața corpului. Dacă o parte nu reușește și nu se mai gândește la sistemul general al corpului, aceasta se numește boală. Dacă o relație bună este distrusă cu totul în corp, atunci aceasta duce la moarte.

Așa este organizat întregul univers; funcționează la nivelul gândirii, la nivelul conștiinței și nu la nivelul animat așa cum este corpul nostru. Suntem opusul acestui gând, al acestei legi a iubirii.

KabTV: „Prim-plan”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed