Lumea se confruntă cu scăderea natalității

961.1De la știri (NewYorkTimes): „ Peste tot în lume, țările se confruntă cu stagnarea populației și scăderea fertilității, o inversare amețitoare de neegalat în istoria înregistrată, care va face ca petrecerile de primă aniversare să fie o priveliște mai rară decât înmormântările, iar casele goale o oroare comună. …

„Demografii prezic acum că până în a doua jumătate a secolului sau posibil mai devreme, populația globală va intra pentru prima dată într-un declin continuu.

„O planetă cu mai puțini oameni ar putea ușura presiunea asupra resurselor, ar încetini impactul distructiv al schimbărilor climatice și ar reduce sarcinile casnice pentru femei.”

Răspunsul meu: Va fi bine pentru toată lumea. Vom începe să ne gândim la lucrurile de care trebuie să scăpăm, la ceea ce trebuie să încetăm a mai produce, la ce este excesiv. Cu ce se ocupă umanitatea? Producție. Deci nu vom produce ceea ce nu este necesar.

Consumul va scădea, iar rata natalității va scădea în consecință. La urma urmei, în orice familie, când vor să aibă un copil, ei tot planifică: „Ne putem permite sau nu, cum vom acoperi costurile?

Întrebare: Crezi că va prevala rațiunea?

Răspuns: Toată lumea o are deja, fiecare familie.

Numai la animale totul este construit pe instinct, dar un alt lanț funcționează pentru ele: mai puțină hrană le determină să aibă o rată mai mică a natalității. Automat. Ele nu gândesc că este necesar să nască mai puțin, o au insuflată în natura lor: mai puțină mâncare, natalitate mai mică.

Întrebare: Poți spune că, în timp, vom deveni mai conștienți?

Răspuns: Nu, este același egoism care ne controlează și ne îndeamnă fie să dăm naștere, fie să nu dăm naștere.

Întrebare: Ne va conduce acum la faptul că în principal nu vom da naștere?

Răspuns: Oamenii nu vor să aibă grijă de alții. Egoismul crește într-o asemenea măsură. De ce ar trebui să investesc în acești copii care nici măcar nu-mi vor mulțumi mai târziu? Ei pur și simplu părăsesc liniștiți casa de parcă nu mi-ar datora nimic și aș dori să cer cel puțin ceva de la ei.

Totul se învârte în jurul egoismului. Chiar dacă copiii mei dau naștere la nepoți, tot necesită un fel de participare din partea mea. Nu voi fi genul de bunic împovărat cu noile generații.

Rabash a spus foarte simplu despre atitudinea copiilor față de părinții lor: „Închide gura și deschide buzunarul”. Atât!

Comentariu: Și va deveni din ce în ce mai drastic. În plus, viitorul nu este deosebit de promițător. În plus: „Vreau o viață liniștită”. Și rata natalității va scădea …

Răspunsul meu: Totul va fi bine. Acesta este un sistem reglat automat de natură, de nimeni altcineva. Sau numiți-o „Creator”.

Întrebare: Și ce vrea El?

Răspuns: El vrea să creeze cele mai potrivite condiții pentru corecția noastră, pentru auto-corectarea noastră.

Suntem la o răscruce de drumuri: ce parte a corectării noastre va fi preluată de guvernarea superioară și ce parte a corectării o vom prelua noi în mod conștient.

Până acum, nu văd nicio mișcare spre aceasta, nicio înclinație din partea umanității care își dă seama că ar trebui să fie diferită, mai sociabilă, mai pregătită să accepte provocările naturii în mod conștient și să abordeze cumva acest lucru, să seteze aceste sarcini pentru sine.

Nu văd că sunt create centre de cercetare, așa cum se face de obicei în umanitate, pentru a studia acest fenomen: ce se întâmplă cu noi, cu umanitatea, cu societatea, cu familia, cu copiii și cu părinții? Ar trebui să existe o mulțime de astfel de instituții, diferite în fiecare națiune, în fiecare grup, în fiecare țară. Trebuie să studiem toate acestea.

Trebuie să producem tot felul de cercetări pe această temă. În schimb, văd nu numai că oamenii de stat nu sunt deloc preocupați de acest lucru, nu vorbesc deloc despre aceștia, ei sunt interesați doar de locul lor, dar chiar și societatea, bărbații, femeile și familiile. Nu există nici o presiune, nici o provocare din partea societății de a crea astfel de centre de cercetare.

Nici măcar nu am văzut cercetări publice serioase pe tema pandemiei, cu adevărat serioase, nu medicale, nu strict specifice, ci cu privire la societate, familie, copii, și așa mai departe. Nu văd că sunt implicați în acest lucru sau că sunt preocupați de asta.

KabTV „Știri cu dr. Michael Laitman”, 06/10/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: