Munca Interioara a unui Kabalist

Articolul Scopul societatii

In articolul Scopul societatii, Rabash scrie ca omul este nascut sa se iubeasca doar pe sine si asa, el nu poate face nici cea mai mica miscare fara sa se serveasca pe el insusi. Astfel, fara a renunta la iubirea egoista din noi, este imposibil sa atingem adeziunea cu Creatorul, echivalenta cu proprietatile Lui.

Astfel, grupul este necesar pentru ca, in el, dorintele si puterea fiecaruia se adauga de la unul, la altul. Apoi, fiecare este capabil sa foloseasca aceasta imensa forta comuna, pentru a renunta la dorinta egoista, care ii pune piedici spre implinire, scopul pentru care a fost nascut.

Fereastra catre o lume noua

Creatorul este forta daruirii, iubire si anulare de sine. De aceea am nevoie de grup, ca forta externa, straina, care lucreaza ca o parghie, ce imi permite sa imi transform natura.

Grupul kabalist este un sprijin spiritual

Grupul este modelul spiritual din fata ta. Iti este dat in forma corporala, insa noi il transformam intr-o forma spirituala, prin relationarea cu el ca si cu o colectie de suflete si ca si cu un grup de trupuri.

Lasa-ti magarii sa pasca alaturi

Pentru a ma anula in fata grupului, trebuie sa vad meritele prietenului meu si nu defectele. Trebuie sa vad punctul spiritual, divin, din el:

1.Intr-adevar, Creatorul il vrea!

2. El este special si maret, pentru ca este o parte din Creator in el,

3. El a fost ales sa-mi fie partener pe calea spirituala. Cand Creatorul l-a creat, El a stiut ca voi putea ajunge la El, doar impreuna cu acest prieten.

Punctul de intrare in spiritualitate

Punctul din inima este Creatorul, in fiecare dintre  noi. Creatorul exista in fiecare persoana din lume. Oricum, El se manifesta deschis printre prietenii din grupul de Kabbalah, caci El este Cel care a adunat impreuna punctele din inima, ca ele sa se uneasca si sa vina la El. Astfel, trebuie sa fii recunoscator ca aceste mijloace ti-au fost date tie.

Din partea a treia a Lectiei zilnice de Kabbalah  20.05.10, Articolul Scopul Societatii

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: