Ne distrug animalele?

720Comentariu: În India, oamenii de știință au descoperit pentru prima dată un virus mortal la lilieci. Se transmite atât oamenilor de la animale, cât și de la o persoană infectată către alte persoane. Rata mortalității prin boală este de 40-75%. Nu există niciun vaccin sau medicament pentru acesta. (Organizaţia Mondială a Sănătăţii)

În Australia, după o secetă și incendii forestiere, o nouă adversitate a lovit țara: șoarecii. Milioane și milioane de șoareci au intrat în ferme și orașe. Nu sunt afectați de otravă, inundații sau vremea rece. (The Guardian)

Cea mai periculoasă specie de termite din lume a fost descoperită în Israel. Mănâncă tot ce întâlnesc: clădiri, copaci și plastic. (The Times of Israel)

Se simte că parcă animalele ne atacă astăzi. Natura a început să ne preseze foarte tare.

Întrebare: Puteți să comentați acest lucru?

Răspuns: Ne opunem tuturor forțelor naturii prin relațiile noastre între noi. Cel mai important lucru este între oameni și în general în ceea ce privește natura, atitudinea noastră consumistă față de aceasta.

Drept urmare, natura învață de la noi să ne trateze așa cum o tratăm noi. Nu puteți face nimic în acest sens! Există un dăunător mai mare în lumea noastră decât omul?! El este singurul dăunător! Orice altceva este ecologic. Dacă este necesar, ceva mănâncă altceva, dar toate acestea se află în cadrul interdependenței generale, ecologiei și așa mai departe.

Omul totuși, ca un aruncător de flăcări, fără discriminare arde totul și face ceea ce vrea.

Întrebare: Nu s-a mai întâmplat niciodată, de ce se întâmplă acum?

Răspuns: Am ajuns deja la începutul liniei de sosire. Acesta este începutul sfârșitului. Egoismul neînfrânat al unei persoane începe să se manifeste și într-o astfel de formă încât este cu adevărat imposibil să îl reținem.

Priveşte la ceea ce facem cu ură reciprocă, la ceea ce facem cu armele, cu armamentul. De ce avem atâta nevoie de ele?! Miliarde și miliarde de tone de încărcături nucleare echivalente cu TNT și așa mai departe. Pentru ce?! De ce avem nevoie de tot mai multe?! Omul, pur și simplu nu se poate opri.

Prin urmare, ca rezultat încălcăm tot echilibrul care ar putea exista în natură și îl depășim de miliarde de ori prin dezechilibrul egoist. Iar natura începe să reacționeze.

Întrebare: De ce tocmai prin animale?

Răspuns: Sunt cele mai apropiate de noi! Gradele mineral, vegetal, animal și apoi uman. Dacă noi înșine coborâm de la gradul uman la cel animal, atunci aducem tot dezechilibrul egoist acolo. Prin urmare, gradul animal devine atât de neînfrânat și irepresibil încât este gata să devoreze tot.

Întrebare: Cum putem înțelege că ne îndeamnă să facem ceva?

Răspuns: Ele prin ele însele nu ne îndeamnă la nimic. Nu există un răspuns raţional acolo. Este un instinct care reacționează la interferența noastră incorectă cu ele. La urma urmei, rupem tot acest echilibru la nivelul nostru. Când dezechilibrul trece la animale, există deja un astfel de haos.

Întrebare: Spuneți că piramida este așa: umanul, animalul, vegetalul și mineralul. Înseamnă că am coborât de la gradul uman la cel animal din cauza urii noastre și a lipsei de iubire unul pentru celălalt?

Răspuns: În loc să ne ridicăm pe noi înșine și pe ele împreună cu noi, și să creăm un echilibru general în întreaga natură și să-l aducem din această stare piramidală la una rotundă, astfel încât totul să se completeze reciproc, în schimb coborâm toată natura, coborând la gradul animalic și chiar până la gradul vegetal.

Nu vrem să luăm în considerare nimic, cu excepția egoismului nostru. De asemenea, considerăm egoismul nostru doar în măsura în care ne este convenabil.

Comentariu: Ați spus odată că umanitatea a adoptat deja un fel de stare rotundă.

Răspunsul meu: Ni se dă o astfel de stare ca scopul nostru de sus, iar noi suntem complet opuși lui de jos.

Întrebare: Este interconectarea reciprocă a umanității, interdependența, un scop care ni se dă de sus?

Răspuns: Da. Natura ne tratează ca pe un singur întreg. Priveşte: tot felul de boli, viruși, incendii, uragane și așa mai departe vin asupra noastră. Toate acestea sunt în general date întregii umanități și nu unei anumite părți a acesteia sau chiar unei singure zone importante. Cu toate acestea, reacționăm la acest lucru unilateral. Adică pentru noi nu contează unde și ce, principalul lucru sunt eu.

În schimb, ar trebui să reacționăm în așa fel încât prin relațiile noastre corecte, să putem face lumea echilibrată și rotundă.

Întrebare: Cine ne va șopti acest lucru? Animalele nu vor face asta.

Răspuns: Am putea șopti, dar nimeni nu aude nici șoapta, nici strigătul. În acest caz înseamnă suferință. Sper că suferința ne va conduce rapid la înțelegere, iar înțelegerea ne va duce la decizia corectă.

Întrebare: Pentru ca noi înșine să scurtăm perioada de suferință?

Răspuns: Da. Depinde de diseminarea metodei Cabalei. Ea ne vorbește numai despre ceea ce se poate face în această stare a lumii noastre.

Întrebare: Pentru a aduce lumea la echilibru?

Răspuns: Da, nu există altă posibilitate.

Din KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 6/28/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed