Nimic nu este mai plin decat o inima franta

Intrebare: Din cand in cand sunt martorul unor discutii despre situatia dintre grup si toata lumea. Sunt uimit ca sunteti inca atat de incorecti si slabi, ca grupul vostru nu este un grup inca, si ca nu exista un sentiment de solidaritate. Unde este cresterea voastra?

Raspuns: Multumesc pentru intrebare. Poate iti voi fi de folos pentru ca sa-ti intelegi propria stare. Cu cat o persoana se ridica mai sus, cu atat vede grupul si pe sine, ca fiind mai corupt si  necorespunzator. Aceasta este pentru ca Lumina Superioara (Or Makif-Lumina Inconjuratoare) straluceste peste acea persoana, si acesta si grupul se vad in relatie fata de niveluri mai inalte. Cand vorbesc despre ei insisi si un necunoscator ii aude, el crede ca este la acelasi nivel cu ei, sau chiar, la unul mai ridicat. Persoana necunoscuta nu vede astfel de probleme in el insusi, deoarece se masoara cu nivelul la care este in mod curent.

In legatura cu aceasta, se zice ca doar oamenii drepti pot urma caile stramte ale Creatorului. Dupa  ce descopera toata coruptia din ei, il indreptatesc pe Creator, care le reveleaza astfel de stari in ei, deoarece Nu este nimic in afara de El.

De exemplu, uitati-va cum pacatuiesc oamenii din Israel, cu fiecare pas pe care il fac catre Torah, pe calea lor spirituala. Totusi, un necunoscator crede ca aceasta este mai bine, comparativ cu aceia care si-au devotat sinele, cresterii spirituale. Aceasta deoarece, el (cel necunoscator)nu are cele trei linii, pentru a merge deasupra sinelui, impotriva simtirii comune. Precum este spus: Cunostintele din Tora sunt opuse cunostintelor celor care au posesiuni (Da’at Torah Afucha Mi Da’at Baal-haBaitim). Intelegerea lor incorecta (materialista, egoista) a starilor noastre ii distanteaza de noi si asta e mai bine pentru fiecare dintre noi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: